Hírek Hírek

Merre tovább BMW?

2014.03.21. 11:31 - Hírszerkesztő

Újabb mérföldkőhöz érkezett a BMW motorgyártó részlege: legördült a gyártósorról az ötszázezredik bokszermotoros GS. A bajorok éppen tavaly ünnepelhették a BMW Motorrad fennállásának kilencvenedik évfordulóját, most pedig a több mint harminc évvel ezelőtt útjára indított, ma pedig már a legnépszerűbbnek számító modellsorozat adott okot az örömre.

Távolról sincs vége, olvasson még »
6 hozzászólás

Jövőt mutat a Yamaha

2014.03.19. 10:51 - Hírszerkesztő

Futurisztikus videóval próbálja fenntartani az érdeklődést a közeljövőben érkező két modellje iránt a Yamaha. A japán gyártó internetes felületén egy új aloldalt is indított, melyen a 15 másodperces kisfilm mellett egy visszaszámlálót találunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Kalandos utat járt be a lopott Ducati

2014.03.16. 16:09 - Hírszerkesztő

Mintegy 1600 kilométeren és hat országon keresztül utaztattak a tolvajok egy Londonból ellopott Ducatit. A 899 Panigale eltűnését hétfőn este észlelték, a motorra szerelt Bike Trac rendszer pedig nemcsak a tulajdonosnak, hanem a biztonsági központnak is jelzett. A brit rendőrök a gyors bejelentés ellenére már nem tudták elcsípni a tolvajokat, mielőtt elhagyták volna az országot.

Ducati 899 Panigale
Távolról sincs vége, olvasson még »
5 hozzászólás

Három újdonság a Harley-tól

2014.03.14. 14:21 - Hírszerkesztő

A Harley-Davidson tavaly igencsak belehúzott, és számos új modell bevezetését jelentette be. Ezek egy része ráadásul meglepetést is okozott a márka rajongóinak. Ilyenek voltak a részleges folyadékhűtéssel ellátott V2-esek, valamint a viszonylag kis köbcentis Street-sorozat gépei.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Méregdrága német luxus

2014.03.12. 11:07 - Hírszerkesztő

A német Horex meglehetősen ritkán hallat magáról. A legendás márkát 2010-ben támasztották fel, majd elő is álltak egy igazán szokatlan konstrukcióval. Saját tervezésű VR6-os blokkot építettek egy kompakt vázba, és a nem mindennapi műszaki tartalmat stílusos formába is tudták önteni. A Roadster után elkészült a Classic is, most pedig itt a harmadik modell.

Távolról sincs vége, olvasson még »
12 hozzászólás

Vetkőztetik a kis Ninját

2014.03.07. 16:10 - Hírszerkesztő

A Kawasaki idén februárban mutatta be egyhengeres, negyedliteres sportmotorját, a Ninja RR Monót. A 28 lóerős kis Ninját elsősorban az ázsiai piacokra szánták, ahol nemcsak a kezdő motorosok körében népszerűek a kisköbcentis gépek. Most néhány kiszivárgott szabadalmi rajzból úgy tűnik, meztelen változat is készül.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Megérkezett az új Diavel

2014.03.05. 14:23 - Hírszerkesztő

A Ducati 2010-ben hosszas információcsepegtetés és kémfotóáradat végén mutatta be a Diavelt, most pedig elérkezettnek látták az időt a modellfrissítésre. A ráncfelvarrott olasz izommotort a Genfi Autószalonon mutatták meg először a nagyközönségnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »
3 hozzászólás

Rekordot döntött a Ducati

2014.03.04. 11:10 - Hírszerkesztő

Nyilvánosságra hozta 2013-as eladási adatait a Ducati. Az olasz gyártó 2012 után ismét rekordot döntött, igaz, ez az előző évhez képest meglehetősen csekély növekedést jelent. Tavaly ugyanis 44287 új motorkerékpárt értékesítettek, míg egy évvel korábban 44102-t. Összehasonlításképpen: a KTM mintegy 124 ezer, a BMW 115 ezer példánnyal zárt 2013-ban.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Rajt előtt a MotoGP

2014.03.02. 11:42 - Hírszerkesztő

Már csupán három hetet kell várni a MotoGP 2014-es szezonjának rajtjára. A március 23-i kezdés előtt végre a végleges versenynaptárat és a nevezési listát is megismerhettük – mindkettő tartogat érdekességeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Helyetted fékez az orosz sportgép

2014.02.26. 10:12 - Hírszerkesztő

Az orosz Chak Motors egészen érdekes módon kezdett bele saját sportmotorjának megépítésébe. Fogtak egy Honda CBR 1000 RR-t, majd atomjaira szedték. Ezt követően a japán gép technikai alapjaira húzták rá a 2015-re ígért Molot koncepcióját. Az orosz motorkerékpár idomzata jóval szögletesebb lett, mint a Hondáé volt, az igazi különlegességet azonban természetesen nem ez jelenti.

Távolról sincs vége, olvasson még »
7 hozzászólás

Győztes technika a KTM-től

2014.02.24. 11:06 - Hírszerkesztő

A KTM már tizenhárom éve legyőzhetetlen a világ egyik legkeményebb terepversenyén, a Dakaron. Spanyol versenyzőjük, Marc Coma az idei kiírásban ráadásul saját maga negyedik győzelmét is megszerezte. 450 Rally versenygépe nyergében ráadásul közel kétórás előnyt épített ki márka- és honfitársával, Jordi Viladomsszal szemben.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 hozzászólás

Van ennél nagyobb állatság?

2014.02.21. 17:21 - Hírszerkesztő

A német Dieter Hartmann-Wirthwein neve sokak számára már ismerős lehet. Tudják, ő az, aki néhány évvel ezelőtt odahaza kezdett bele egy V8-as építésébe, melyhez kiindulási alapként egy 868 köbcentis Ducati-blokkot választott. Az első hírek még arról szóltak, hogy a gyári főtengelyt menti át a meglepő konstrukcióhoz, végül azonban új főtengely készítése mellett döntött.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 hozzászólás

Lotus: nincs több titok

2014.02.21. 12:46 - Hírszerkesztő

Lehullt a lepel: megérkezett az első olyan motorkerékpár, mely a Lotus márkajelzését viseli. A C-01-et tavaly nyáron jelentették be, igaz, akkor még csak nagyon szűkszavúan nyilatkoztak a sportos géppel kapcsolatban. Idén januárban aztán az első renderelt képek is kiszivárogtak, most pedig hivatalosan is megérkezett az első kétkerekű Lotus.

Távolról sincs vége, olvasson még »
2 hozzászólás

Gyártásban a méregdrága kanadai sportgép

2014.02.20. 10:10 - Hírszerkesztő

Néhány éve már megvillantotta sportos motorkerékpárját a Lito nevű, elsősorban elektromotorok és speciális elektromos rendszerek építésével foglalkozó kanadai cég. A Sorát február 28-án, a montreali motorszalonon ki is állítják, ezt követően pedig megkezdődik a gyártás Québecben.

Távolról sincs vége, olvasson még »
7 hozzászólás

Megújult az R

2014.02.19. 11:16 - Hírszerkesztő

A Yamaha még 2008-ban mutatta be legkisebb négyütemű sportmotorját, az R125-öt. A nyolcadliteres gép idomzata kísértetiesen hasonlít az R1-eséhez, így egészen a beindításig megdobogtatja minden motorbolond szívét. Amikor megszólal az egyhengeres, rögtön egyértelművé válik, hogy kevésbé durva motorról van szó, mint azt külseje alapján gondolnánk. Igaz, kategóriájában nagyon is jónak számít, és az eladási számok alapján is sikeresnek mondható.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Íme, az egyhengeres Ninja

2014.02.16. 12:09 - Hírszerkesztő

Az elmúlt év végén már felröppentek a pletykák egy új, egyhengeres Kawasaki sportmotor megjelenéséről. Január elején már kémfotót is láthattunk a kis Ninjáról, igaz, akkor még nem lehetett biztosra tudni, melyik modellt is lesték meg idő előtt.

Távolról sincs vége, olvasson még »
3 hozzászólás

Alkohollal Brazíliába

2014.02.12. 14:07 - Hírszerkesztő

Viszonylag olcsó, etanolos géppel bővíti brazíliai kínálatát a Yamaha. A japán gyártó újdonságába, az XTZ 150S Crosser BlueFlexbe ugyanaz a 149 köbcentis egyhengeres kerül, amelyet a Fazer 150 BlueFlexben is használnak. Ezzel a motor benzines, illetve tisztán etanolos üzemben is használható.

Távolról sincs vége, olvasson még »
12 hozzászólás

Mire készül a KTM?

2014.02.11. 11:40 - Hírszerkesztő

A KTM Európa legnagyobb motorgyártójaként évről évre fejlődik, az eladások terén idén ismét sikerült maguk mögé utasítani a BMW-t. Az osztrákok a Bajaj partnereként jelen vannak a világ egyik legnagyobb motorkerékpár-piacán, Indiában is. Sőt, a kisköbcentis Duke-okat helyben szerelik össze.

A KTM LC8 jelzésű, V2-es blokkja
Távolról sincs vége, olvasson még »
2 hozzászólás

Több fronton támad a Hero

2014.02.07. 16:42 - Hírszerkesztő

A Hero nemrég rukkolt elő egy meghökkentő külsejű és szokatlan műszaki tartalmú robogóval, az RNT-vel. Az indiai gyártó azonban nem áll le: az amerikai Erik Buell Racinggel kötött házasságból születő két új modell mellett egy futurisztikus géppel is készülnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 hozzászólás

Hetvenmilliót ért a pápa Harley-ja

2014.02.07. 10:47 - Hírszerkesztő

Január közepén már beszámoltunk róla, hogy kalapács alá kerül Ferenc pápa Harley-Davidsonja. Az egyházfő még tavaly, az amerikai márka fennállásának száztizedik évfordulója alkalmából kapta ajándékba a gépet, melyet biztonsági okokból nem tudott volna kihasználni. A Dyna Super Glide-ért minden várakozást felülmúló ajánlatot kapott az árverést szervező Bonhams aukciós ház.

Távolról sincs vége, olvasson még »
2 hozzászólás

Százas sprint három másodperc alatt

2014.02.06. 10:30 - Hírszerkesztő

Az elektromos motorkerékpárok egyre nagyobb teret nyernek: az amerikai Zero többek közt rendőrségeknek és hadseregeknek is szállít saját modelljeiből. Azonban nemcsak az utcán, hanem versenypályán is bizonyítanak a villanyhajtású gépek: a tavalyi Pikes Peak-i hegyi felfutót például a Lightning Motorcycles pilótája nyerte meg. Úgy tűnik, az olaszok ebben a műfajban sem akarnak túlzottan lemaradni.

Távolról sincs vége, olvasson még »
19 hozzászólás

Lehullt a lepel: itt a Dragster

2014.02.05. 10:18 - Hírszerkesztő

Az elmúlt hetekben többször is hallhattunk az MV Agusta sportos újdonságáról, a Dragsterről. Először csak néhány gyenge minőségű fotó szivárgott ki, majd a gyáriak tettek közzé egy titokzatoskodó teaser-videót. Ekkor már sejteni lehetett, hogy sokáig nem rejtegethetik a Dragstert, melyről kicsivel később kémvideó is készült egy Varese-közeli benzinkúton.

Távolról sincs vége, olvasson még »
7 hozzászólás

Két keréken is kormolhatunk?

2014.01.31. 15:35 - Hírszerkesztő

Ha azt gondoljuk, hogy a motorkerékpár-gyártók már nem tudnak meglepni minket, nagyot tévedünk. India egyik legnépszerűbb márkája, a Hero most egy egészen szokatlan külsejű robogó koncepciójával rukkolt elő. A nagyobb meglepetést azonban a burkolatok alatt találjuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »
11 hozzászólás

A motoros legenda szerelte meg az ellopott biciklit

2014.01.30. 16:10 - Hírszerkesztő

A fél ország kiakadt Josihiro ellopott biciklijén, ami ráadásul nem is egyedi eset, hiszen két év sem telt el Kunio, a japán motoros esete óta: egyelőre úgy néz ki, ha Budapestre vetődik egy japán világjáró, azonnal ellopják a járművét.

Távolról sincs vége, olvasson még »
9 hozzászólás

Beleköp a Ducati levesébe?

2014.01.28. 12:44 - Hírszerkesztő

Nem megy a titkolózás az olaszoknak. Az MV Agusta legújabb gépéről már a gyári teaser-videó megjelenése előtt kiszivárgott néhány részletfotó, most pedig az olaszországi Varese közelében, egy benzinkúton tűnt fel a Dragster. A kémfotósok egyáltalán nem voltak szégyenlősek: nemcsak fotót, de egy rövid videót is készítettek.

Távolról sincs vége, olvasson még »
6 hozzászólás
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 237