Hírek Hírek

A brazil motoros rendőr nem szarozik

2014.11.02. 16:22 - Sipos Zoltán

Mint a moziban: észreveszik a rablót, megfordulnak, nyélgázon, a forgalommal szemben is üldözik, majd pillanatok alatt lefegyverzik. Ahogy kell.

Brazil motoros rendőrre rögzített testkamera vette fel az esetet, amikor járőrözés közben egy motoros rablóra figyeltek fel. Rövid üldözés és egy perc múlva a gyanúsított a földön feküdt, lefegyverezve. Profi munka a javából.

Az ilyen videókat elnézve mindig elgondolkodom, miért van olyan kevés enduró a rendőrmotorok közt. Ezek a keskeny, könnyű és mozgékony gépek városi környezetben is jól jöhetnek, nem akadály egy komolyabb padka, a lámpánál szorosan álló autók sora. A két motoros itt is olyan hatékonyan ugratott át a járdaszigeten, slisszolt át a kocsik közt, hogy csak pislogtam. Ha pedig le kell térni az aszfaltról, egy ilyen enduró megint csak sokkal jobban kezelhető, mint egy másfél-kétszer ilyen nagy és nehéz járőrmotor. Oké, országúton, autópályán jobbak a nagy dögök. De városban? Vajon mit hagytam ki a számításból, miért nincs nálunk járőr-enduró?

31 hozzászólás

Nincs garázsod? Van megoldás

2014.11.01. 11:35 - Hírszerkesztő

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy garázst építsen, és persze az is előfordulhat, hogy lakásunk közelében nincs bérelhető megoldás. Ekkor jelenthet segítséget a motorosok számára a német GSM mobilgarázsa.

Távolról sincs vége, olvasson még »
19 hozzászólás

Két kerék, tizenkét henger

2014.10.30. 10:08 - Hírszerkesztő

Az amerikai Olson's Performance izomautók és tuning-teherautók építésével is foglalkozik, tíz évvel ezelőtt pedig elkészítették első V8-as motorkerékpárjukat is, amelyhez egy nyolchengeres Ford Flathead blokkot használtak fel. Azóta több hasonló gépet alkottak, de van, amikor még önmagukat is túllicitálják.

Távolról sincs vége, olvasson még »
21 hozzászólás

Olasz luxus túrázóknak

2014.10.28. 10:35 - Hírszerkesztő

Olaszországban már javában készülnek a novemberi, milánói EICMA kiállításra a motorgyártók. Az MV Agustától nemcsak új modelleket, hanem a márka jövőjét érintő bejelentést is várhatunk – igaz, még nem dőlt el, hogy a Mercedes-AMG valóban bevásárolja-e magát a vállalatba. Az Agustánál emellett már a jövő évi modellpalettát is tervezgetik, amelye egy tavaly ősszel bemutatott gép is felkerülhet végre.

Távolról sincs vége, olvasson még »
11 hozzászólás

Építs motort öngyújtóból!

2014.10.26. 10:44 - Hírszerkesztő

Azt már a Totalcar és a Totalbike olvasói is bebizonyították, hogy motorkerékpár-makettet szinte bármiből lehet építeni. Az internet bugyraiból előkerült fotók tanulsága szerint nem kivétel ez alól az öngyújtó sem.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Három új Husky utcára

2014.10.24. 17:49 - Hírszerkesztő

A svéd Husqvarna nevét elsősorban a terepmotorok kapcsán ismerhetjük. A márkát azonban a közelmúltban a Cross Industries-en keresztül felvásárolta a KTM, így most egy új arculat kialakítása lehet a legfontosabb lépés. A novemberi milánói EICMA motorszalonra ennek szellemében több olyan újdonsággal is készülnek, amelyek előrevetítik, milyenek is lesznek a jövő Huskyjai. Az ígéretek szerint nem átcímkézett KTM-eket kell várnunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »
5 hozzászólás

Bemutatták az erősebb Dragstert

2014.10.22. 10:47 - Hírszerkesztő

Alig két napja számoltunk be arról, hogy kiszivárogtak az első gyári fotók az MV Agusta újdonságáról, a Dragster 800 RR-ről. Akkor a műszaki adatokról lényegben semmit nem lehetett tudni, ez azonban azóta változott. Az olaszok nem tudták kivárni a november eleji EICMA motorszalont, és mindent elárultak motorjukról.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Dögletes Dragster az Agustától

2014.10.20. 10:15 - Hírszerkesztő

Az MV Agusta háza táján mostanában sok a bizonytalanság, a legvalószínűbb forgatókönyv szerint valamelyik nagy autógyártó vásárolja be magát a márkába. Ennek a bejelentésére úgy tűnik, a milánói EICMA motorszalonig kell várni, de a november eleji kiállításra nemcsak ezzel, hanem új modellel is készülnek az olaszok.

Távolról sincs vége, olvasson még »
3 hozzászólás

Háromszáz köbcenti elég lesz?

2014.10.17. 15:12 - Hírszerkesztő

Háromszáz köbcentis sportmotorral bővíti kínálatát a Yamaha. Az R3-ról a pletykákat követően megérkeztek az első hivatalos fotók és információk. A japánok egyrészt a kezdő motorosokat célozzák meg újdonságukkal, másrészt pedig azoknak kínálnak alternatívát, akik 125-ösről nagyobbra váltanának, de a hatszázas R6-ot még túl erősnek ítélik meg. A motor az A2-es jogosítványkategória követelményeinek is megfelel.

Távolról sincs vége, olvasson még »
19 hozzászólás

Már biztos: megújul a csúcs-Yamaha

2014.10.17. 10:09 - Hírszerkesztő

A Yamaha háza tájáról már hónapok óta hallani olyan pletykákat, amelyek szerint hamarosan felfrissítik szupersportmotorjukat, az R1-est. A találgatások végül igaznak is bizonyultak, a japánok november elején, a milánói EICMA motorszalonon mutatják majd meg a nagyközönségnek az új R1-est.

Távolról sincs vége, olvasson még »
4 hozzászólás

Így frissít a Triumph

2014.10.13. 10:18 - Hírszerkesztő

Nem kényeztette el rajongóit a Triumph a múlt heti kölni motorkiállításon. A britek négy különmodellel töltötték meg standjukat, most azonban további újdonságokat tartogatnak. Igaz, ezúttal sem gyökeresen új gépekről van szó.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Motorkerékpárt gyárt a Ferrari?

2014.10.08. 10:28 - Hírszerkesztő

Motorkerékpáron dolgozhatnak a Ferrari mérnökei. Erre utal legalábbis néhány kiszivárgott szabadalmi vázlat. Ezekről ugyan túl sokat még nem lehet tudni, annyi viszont biztos, hogy V-elrendezésű blokkról van szó, és két vagy több hengerről.

Távolról sincs vége, olvasson még »
13 hozzászólás

Triumph: hol az újdonság?

2014.10.03. 12:31 - Hírszerkesztő

A Triumph nem mutatott világújdonságokat a kölni Intermot szalonon, igaz, azért ők sem üres kézzel érkeztek meg az idei első nagy motorkiállításra. Négy különmodellel készültek, amelyek közül három a Bonneville-re épül. A 865 köbcentis kéthengeresen nem változtattak, a módosítások a motor külsejét érintik.

Távolról sincs vége, olvasson még »
4 hozzászólás

Emészthető lett a Versys?

2014.10.02. 18:24 - Hírszerkesztő

A kölni Intermot szalonra a Kawasaki igazán nagy dobással érkezett, itt leplezte le ugyanis H2 névre keresztelt kompresszoros sportgépét. Nem csoda tehát, ha többi újdonságuk kevesebb figyelmet kapott. Pedig a 650-es és az 1000-es Versys is megújult.

Távolról sincs vége, olvasson még »
6 hozzászólás

A Suzuki is Németországban hódít

2014.10.02. 11:55 - Hírszerkesztő

Ha Suzuki motorkerékpárokról beszélünk, legtöbbünknek a GSX-R1000 jut először eszébe. A japán gyártó a következő modellévre kezelésbe is vette legendás sportgépét – igaz, túlzásba nem vitték a változásokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »
4 hozzászólás

Kalandorok KTM-je Kölnből

2014.10.01. 18:05 - Hírszerkesztő

A KTM-nél nem igazán tudták titkolni, hogy új túraenduróval készülnek az őszi motorkiállításokra. Az 1290 Super Adventure-t már augusztusban meglesték a kémfotósok, és a nevéből már a műszaki megoldásokra is lehetett következtetni.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!

Ducati: ezt vártuk!

2014.10.01. 16:15 - Hírszerkesztő

A Ducati Scrambleréről már a nyár elején érkeztek kémfotók, így nagyjából már akkor sejthettük, mire is számíthatunk. A bemutatóval aztán végül nem várták meg a novemberi, olaszországi EICMA kiállítást, a hazai pálya helyett már a kölni Intermotra elvitték a négy kivitelben készülő újdonságot.

Távolról sincs vége, olvasson még »
17 hozzászólás

Egy sor újdonság a BMW-től

2014.10.01. 11:08 - Hírszerkesztő

Több újdonságot is tartogatott a kölni Intermot kiállításra a BMW motorgyártó részlege. A bajorok végre az R1200 R roadsterbe is belefaragták a nagy GS-ből és az RT-ből is ismert, precíziós folyadékhűtésű blokkot, így a 125 lóerős gép, melynek forgatónyomatéka 125 Nm, erősebb is lett elődjénél.

Távolról sincs vége, olvasson még »
3 hozzászólás

Nem tétlenkedik a Yamaha sem

2014.09.30. 13:26 - Hírszerkesztő

Három újdonságot készített a kölni Intermot kiállításra a Yamaha. A japánok ezúttal segítséget is kaptak: felfrissítették az XJR1300-at, annak café racer-változatát pedig a Wrenchmonkees és a Deus Ex Machina motorépítő műhelyek segítségével alkották meg.

Távolról sincs vége, olvasson még »
5 hozzászólás

Hoppá! Gyári képeken a kompresszoros Kawasaki

2014.09.30. 07:53 - Hírszerkesztő

A Kawasaki a ma kezdődő kölni Intermot motorkiállításra tervezte a kompresszoros H2 bemutatását, azonban az első hivatalos fotók már néhány órával a leleplezés előtt nyilvánosságra kerültek. A japánok igen kívánatos sportgépet alkottak.

Távolról sincs vége, olvasson még »
23 hozzászólás

Bármely vasárnapon: a következő fejezet

2014.09.27. 11:47 - Hírszerkesztő

A filmesek általában nem kényeztetik el a fanatikus motorosokat, valamirevaló motoros film, amelyben a gép nem csupán statisztaként van jelen, jó, ha évtizedenként egy születik. A kultuszmozivá vált Szelíd motorosok megosztja a nézőket: van, aki imádja, és van, akit már a Born to be Wilddal ki lehetne kergetni a világból is. Az igaz történeten alapuló A leggyorsabb Indian sokak szemébe könnyet csal, de a valaha volt legjobb motoros filmként a legtöbben az 1971-es On Any Sunday-t említik először.

Távolról sincs vége, olvasson még »
7 hozzászólás

Őszre erősít a Piaggio

2014.09.26. 13:01 - Hírszerkesztő

Már csak néhány napot kell várni a kölni Intermot motorkiállításig, amely szeptember 30-án, a sajtónappal nyitja meg kapuit. A motorgyártók számos újdonsággal készülnek a németországi szalonra, most éppen a Piaggio-csoport mutatta meg két gépét, amelyet a nagyközönség először ezen a kiállításon láthat majd élőben.

Távolról sincs vége, olvasson még »
2 hozzászólás

KTM: a várakozásnak vége?

2014.09.23. 08:56 - Hírszerkesztő

Jó néhány év után jövőre végre megkezdheti a Freeride E névre keresztelt elektromos gépek forgalmazását a KTM. Az osztrákok 2010-ben már lényegében kész voltak a terepes villany-motorkerékpárral, de a tesztelés elhúzódott, az árusításról pedig folyton eltérő információk jutottak napvilágra.

Távolról sincs vége, olvasson még »
3 hozzászólás

Két keréken a leggyorsabb?

2014.09.22. 10:10 - Hírszerkesztő

A Kawasaki már hetek óta tolja az arcunkba videóit hamarosan érkező, kompresszoros gépéről. A Ninja H2 néven futó motornak már a hangját is hallhattuk, és azt is sejthetjük, hogy idomos sportmotort kapunk, a részleteket azonban egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Távolról sincs vége, olvasson még »
8 hozzászólás

Három új BMW jön ősszel

2014.09.18. 10:57 - Hírszerkesztő

Három új modellt is bemutat a szeptember végén kezdődő, kölni Intermot motorkiállításon a BMW. A németek egyelőre nem beszéltek teljesen nyíltan arról, hogy melyik három gépről van szó, azt azonban már megerősítették, hogy az egyik az S1000RR sportmotor felfrissített változata lesz.

BMW S1000RR
Távolról sincs vége, olvasson még »
Szóljon hozzá!
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 241