2014.11.25. 11:34

Rendes motoros köszön a többi motorosnak. Akár a lábával is, ha csak az van neki.

Tudom, ha rendesen szét akarnám feszíteni az internetet valami jófajta cukiság-videóval, akkor abban macska szerepelne. De hát mit csináljak, motorozó macskás videót még nem láttam, meg aztán ebben a kisfilmben kutya szerepel. Akit Sweetsnek hívnak, ami ugye Cukit jelent, így, ezzel együtt – és a kutyáknak gyártott szemüveget, mint cukiság-faktor növelő tényezőt se felejtsük el – már azért elég cukinak tekinthető a videó, remélem jó sokan meg is osztjátok majd.

Röviden összefoglalva, annyi történik a videón, hogy a gazdája ölében motorozó kutya meglátja a szemből érkező motorost, és magától köszön neki. Igen, felemeli a bal mellső lábát, és visszaint a másik motorosnak. Előbb, mint a saját gazdája. És közben elmondhatatlanul cuki. Tudom, Kőbájker már kifejtette, mit gondol a felemelt lábbal köszönésről, de hát ez egy kutya. Kőbájker meg imádja a kutyákat, szóval, talán elnézi a bulldognak, hogy nincs keze.

Akit érdekelnek a háttérinfók, azoknak elmesélem, hogy Sweets egy angol bulldog, aki már igen fiatalon, féléves korában motorozott először. Akkor még mindenféle védőfelszerelés nélkül utazott a gazdájával, de a későbbi videókon már csinos, kimondottan kutyáknak készült védőszemüveget hord tömpeorró barátunk – ezt a szemüveget doggle-nak hívják, ami egy, a dog (kutya) és goggle (védőszemüveg) szavak összevonásával született a márkanév. Láthatóan szívesen utazik a motoron, és megakadályozandó, hogy leessen egy rossz mozdulatnál, Sweets hámja egy szíjjal a gazdájához van rögzítve.

Sweets természetesen nem úgy született, hogy minden motorosnak intett, de meglepő módon magától tanulta meg, csak egy kis bíztatás kellett neki. Gazdája, Christine Sutton csak felemeli a kezét és ennyi elég is, hogy Sweets utánozza. Innentől kezdve minden szembejövő motoros számíthat az angol bulldog lelkes üdvözlésére. Én asszem árokba borulnék, ha rám intene egy motorozó kutya.

Itthon több, rendszeresen motorozó ebet láttam már, legutóbb Budapesten vigyorogtam össze egy négylábú bájkerrel, motoros találkozón összefutottam már műanyag kosárban utazó pulival, de legemlékezetesebb a Black Road motoros bolt tulajának a spánielje volt. Szöszö (ő a tulaj) csak felült a motorjára (ha jól emlékszem egy Pan European volt), a bőrből, méretre készült, szegecsekkel kivert mellényt viselő spániel felrohant gazdája lábán a tankra, és ott utazott, akár sok száz kilométerre is. A mellényének egyik oldalán „BIKER”, másik oldalán „DOG” feliratot hordó kutya sokaknak okozhatott felejthetetlen pillanatot. Emlékszem egy fotóra, talán valami kis példányszámban megjelenő újságban láttam, vagy húsz éve, amin a hosszú fülű spániel trónol a száguldó motor plexije mögött, és azok a bizonyos hosszú fülek lobognak a szélben. Méghozzá előrefelé, mert a plexi mögött megfordult a légáram iránya.

Ti motoroztok kutyával? Van róla fotótok, videótok? Ha igen, kérlek, osszátok meg velünk.