Az alacsony tömegre építenek

Totalbike24: Technokor Rapid

2017.07.11. 17:50

Görcs. Görcs. Görcs. Holnap vizsga, de azon se izgulunk annyira, mint ezen. Idén nem maradhatunk ki. Reggel héttől tenyereltünk az F5-ön, de megérte, fél egykor egészségre károsan magas pulzussal, hatalmas csapkodással küldtük el az e-mailt, és vártunk. Mint utólag kiderült, a spamek közül halásztak ki minket, de itt vagyunk, és ott leszünk a pályán, 24 órán át. A Technokor Rapid csapat bemutatkozik.

Hosszas próbálkozás után bejutottak, és idén ott lesznek a fiúk a rajtrácson. Alkotmányba kéne foglalni, hogy mindenki lehessen motorversenyző 24 órára – míg ez nem következik be, addig marad a TB24 és a macerás nevezés. Ők megoldották, és egy hétvégére a világ királyainak érezhetik magukat. Full újonc csapat, hajrá srácok!

Csapatunk már az első, 2015-ös LeVisontára is szeretett volna nevezni, de mire összejött a költségvetés, kikéstünk a nevezésből, tavaly egy perc alatt küldtünk e-mailt, de így se sikerült bejutni a sűrű mezőnybe. Idén viszont támadunk, ráadásul elsőnek sikerült neveznünk, ezt a helyezést pedig a célban is szívesen fogadnánk.

Nem csak a nevezés szempontjából vagyunk újoncok, bevallottan fakezűek vagyunk a motorszerelésben, pályaversenyzési tapasztalatunk is a nullához korrelál, így csak a kis súlyban, a konstans köridőkben és a fogyhatatlan lelkesedésünkben bízunk, remélve, hogy a végén büszkén és épségben motorozhatunk el Kecskemétről.

Pilótáink

Bence: A csapatban én vagyok az egyedüli, aki már megízlelte a TotalBike24 életérzését, Visontán beugróként tudtam részt venni, azóta is koptatom a kipufogót, szerencsére kevesebb eséssel. Akkor tizenegyedikek lettünk, remélem idén ezt minimum beállítjuk. Hétköznap, ha a robogó sztenderen van, már nem a kanyarok királya próbálok lenni, hanem villamosmérnök, remélhetőleg hamarosan diplomával. A motoron nem sok bitfolyam folyik, de azért remélem hasznos tagja tudok lenni a csapatnak, és jó köridőkkel, hosszú etapokkal segíthetem őket a jó eredmény érdekében.

Márk: Nekem teljesen új életérzés lesz ez a 24 órás robogó verseny, de nagy izgalommal várom, mi sül ki belőle! Másfél éve kaptam rá a robogózásra, de azóta sem szűnt meg a vágyam eziránt! Jelenleg dolgozó állampolgár vagyok, de nem hagytam, hogy a munka befolyásolja a versenyre való készülődést. Remélem sok jó eredménnyel és hasznos ötlettel is hozzá tudok tenni a csapat sikerekhez, és közös munkával egy nagyon büszke eredménnyel fussunk be 24 óra után!

István: Jelenleg mezőgazdasági tanulmányaimmal bíbelődök Gödöllőn az “Agráron”, mint leendő növényorvos. Egyik hobbim a zenélés, így szabadidőmben gitározok, sőt egykoron Bencével egy zenekarban is toltuk még gimiben. A kollégiumból hazaérve a kicsi fekete Piaggio NRG-m vár, és lelkesen kijárok vele, amikor csak tehetem. 2012 óta űzöm, de én már olyan ügyes vagyok, hogy néha magam is csodálkozom. Júliusban kicsi fekete Piaggio bemutatkozik, hogy mit tud hozzáértő és kevésbé értő kezek alatt. Sajnos az eddigi Totalbike24-ekre nem sikerült bejutnunk, így én csak az első Le Visontán nézőként/segítőként vettem részt, de ez most szerencsére idén másképp lesz. Ha a körforgóban sikerült dűteni, akkor most is sikerülnie kell!

András: Interjúk, munkahely váltás, költözés, hamarosan dobozokban költözik az életem egy másik országba, de beesik egy üzenet:

- Sikerült neveznünk a Le Visontára, de kéne még pilóta. Jössz?

- Hogyne!

Habozás nélkül vágunk bele a kalandba, már az első Le Visonta óta követem a verseny életét, első perctől látszott rajta, hogy elég nagy őrültség ahhoz, hogy nekem való legyen.

Foglalkozásomat tekintve informatikus vagyok a legrosszabb fajtából, hajlamos vagyok mindent jobban tudni, hiszen elolvastam az interneten. A két keréken történő közlekedés nem teljesen ismeretlen, az év 9 hónapjában bringával járok a budapesti dzsungelben, vagy elkötöm a barátnőm Piaggio Liberty-jét. Saját szórakozásra pedig egy Suzuki GSF600 vár hétvégenként.

Médiásunk: Kristóf vagyok, 17 éves tanuló, Bence öccse. Szeretem az autókat, motorokat és az extrémsportokat. 3 éve BMX-ezem és filmezem is ezt. Nem csináltam még ehhez hasonló munkát, de az iskolában járok fotó szakkörre és ki szeretném magam próbálni terepen.

Mint ahogy már Pisti is említette, egy fekete Piaggio NRG MC3-assal vágunk neki a versenynek, mely éppen most esik át nagy szervizen, úgyhogy izgulunk, hogy kész legyen, és maradjon időnk tesztelni, ne csak a kupa emelgetést gyakoroljuk. Idén Le Mans-ban az LMP2-esek nem kis meglepetést okozva felértek a dobogóra, mivel többnyire folyamatosan, technikai problémák nélkül tudtak 24 óráig menni, mi abban reménykedünk, hogy ez Kecskeméten is megismétlődik, és a mi kisebb csapatunk is az elejébe férkőzhet.

Facebook oldalunkat itt találod, továbbá jelen vagyunk Instagramon is.