2017.07.13. 10:39

A tavalyi robogós tréning sikerén felbuzdulva idén is összehozunk egy robogós képzést. Ötven köbcentitől nyolcszázig minden robogóst várunk. Ahogyan a korábbi évben is bebizonyosodott, a robogózás kicsit bonyolultabb annál, mint hogy felülsz, és húzod a gázt. Egy vezetéstechnikai képzés mindig hasznos.

Egyrészt: minél jobban motorozol, annál jobban fogod élvezni. Másrészt: sajnos az a helyzet, hogy a lerobogózott évek száma a tapasztalatok szerint nem feltétlenül jár együtt a valódi tudással. Sőt, még a kilométerek sem mindig. Lehet ezen megsértődni, de attól még ez az igazság. (Ha nem érdekel a rizsa, görgess egyből az aljára, ott találsz linket a regisztrációhoz)

A vezetéstechnikai tréningeknek éppen az a lényege, hogy a gyakorlott külső szemlélő kiszúrja, mit nem tudsz, és segít kijavítani a hibát - olyanokat is, amikre magadtól soha nem jönnél rá. Az oktatást idén is a Groupama Motoros Akadémia instruktorai tartják, ők mindenkinek tudnak újat mutatni. Mi is tudjuk, hol a helyünk, ott fogunk gyakorolni veletek. 

A képzés 8000 forintba kerül, ami egy kétórás kurzust foglal magában. Az elméleti rész minimális, a gyakorlati részé lesz a főszerep. A tananyagot úgy állítottuk össze, hogy minél pörgősebb legyen, a legkevesebb várakozással és üresjárattal. Az idő rövidsége miatt két gyakorlatsorra koncentrálunk: az egyik a haladásról szól, ide tartozik a kanyartechnika és a manőverezés, amik egyben jelentik a motorkezelés alapjait és magasiskoláját, a másik rész pedig arról fog szólni, mit kell tenni, ha beüt a baj, tehát a helyes vészfékezés és a villámgyors kitérés technikáit sajátíthatjátok el.

A tréningre 2017. július 22-én (szombaton) kerül sor, a helyszínt a Hungexpo biztosítja. Négy csoport lesz, két délelőtti és két délutáni, ezekre itt tudtok regisztrálni.

REGISZTRÁLJ! ITT KELL!

A kezdés időpontja előtt fél órával kell megérkezni, a kettes kapun behajtva, a D pavilont megkerülve juthattok el az A pavilon mögötti parkolóba, ahol a tréning is lesz. Nagyon fontos, hogy a tréningen kötelező a védőfelszerelés viselése, és kizárólag automata váltós robogóval vehettek részt rajta. A köbcenti nem számít.

Aki úgy gondolja, tenne valamit magáért és a biztonságáért, az jöjjön, nem fogja megbánni. Vagy mondok jobbat: ha van robogózó hozzátartozód, aki fontos számodra, küldd el a tréningre!