Az új amerikai motorkerékpár

2006.09.14. 15:56

Immár nyolc éve, hogy a Harley-Davidson mellett létrehoztak egy alternatív amerikai motorkerékpár márkát, a Victoryt. A magát csak szerényen az új amerikai motorkerékpárgyárnak nevező cég 2007-ben két újdonsággal jelentkezik, mely a márka Kingpin és a Hammer platformjára épül, de még érdekesebb hír, hogy a fejlesztőcsapat egy hatalmas luxus túragép koncepcióján dolgozik, mely a Harley-Davidson Electra Glide Ultra Classic-nak, a BMW K1200LT-nek, vagy - még kimondani is szörnyű - a Honda Gold Wingnek kíván konkurenciát állítani.

A hatalmas túragép még csak a rajzasztalon létezik, de mindjárt négy különböző változatban. A konzervatívtól az egészen futurisztikusig több fajta alternatívát gyártottak a Victory tervezői. A négy tanulmánygépet nézve - főképp a harmadikat - egyértelmű, hogy a Victorynál nincs hiány fantáziában.

Az már biztos, hogy az új túragép hosszú lesz és alacsony, nyújtott, sima vonalakkal. A nagy túragépeknek megfelelően tágas tárolórekeszekkel szolgálja majd a hosszú útra indulók kényelmét. Az sem titok, hogy a hatalmas, léghűtéses, 1634 cm 3-es, 50 fokos V-kettes blokk fog gondoskodni a luxuscirkáló erejéről.

A rajzokat felrakták a Victory hivatalos oldalára , ahol várják a motorosok véleményeit. A kitöltendő teszt mellett pár szóban állást is lehet foglalni egyik vagy másik modell mellett. A cég képviselői szerint nagyon érdekes hozzászólások érkeztek, melyek egy részét a tényleges motorkoncepció kialakításakor mindenképpen figyelembe fogják venni.