2013.11.30. 13:05 Módosítva: 2013.11.30. 13:05

A megbízhatóság mintapéldánya, vagy folyton lerobbanó pénznyelő? Túl nagy a választék, és nem tud dönteni? A Népítélet megmondja az igazat, olvassa ön is!

Eredményhirdetés

Lezárult a Totalbike egy hónapig tartó írói pályázata. A Népítélet-szerzők alaposan megdolgoztatták a szerkesztőség szigorú esztétáit, hiszen több mint száz új, vagy felfrissített bejegyzés született, köztük számos érdekes, humoros, jól megírt ítélet. Győztes azonban csak egy lehet, a Yamaha-festésű MOMO bukósisakot csak egyvalaki viheti haza.

A Totalcar-Totalbike zsűrije szerint a legjobb népítélet:

Mint a Citroen Kacsa...

Véleményem szerint a BMW kissé eltúlzott árú, túlértékelt motor. Mondom mindezt három új Honda után, amelyeket végig szervizeltettem. Műszaki tartalma valóban példás, de érzésem szerint karbantartási igénye kissé nagyobb a japánokénál, és az alkatrészek kissé drágábbak.

 
A kép illusztráció

Tovább >>>


A győztes pályamunkán kívül persze több szellemes, vagy éppen alapos értékelés is született, melyek elnyerték az ítészek tetszését. Következzen az ezekből összeállított merítés.

A király

Negyven körül fészkelt meg bennem a gondolat, hogy itt az ideje valóra váltani gyermekkori álmom, és feleleveníteni eleddig alaptalanul elhanyagolt vágyam. A motorozás akkor kezdett nálunk igazán teret nyerni, egyre többen csatangoltak ily módon – főleg még hétvégenként – csillogó csodákkal, a már jól ismert arckifejezéssel az arcukon.

Tovább >>>


Nari

Csodás gép. A választást az indokolta, hogy a JAWA nagyon jó volt (korlátai között), de mindenki tudja, hogy, a szoci cseh motorok között a JAWA úgy viszonyul a CZ-hez, mint a Fiat az Alfa Romeóhoz:

a JAWA a nép gépe, a CZ drágább volt,

a JAWA nehezebb, a CZ könnyebb,

a JAWA használati gépjármű, a CZ SPORTMOTOR.

 20101215174440- 15 12 2010 17 44 39p8300993 jpg resize 1000x830
A kép illusztráció / Forrás: motorkari.cz

Tovább >>>


Harminc év Angelina Jolie-val

Elrettentő példának okán megkérdezem: ki tudja, hogy vesz a lúzer motort? Igen, kitalálták, én is első látás alapján döntöttem. Ki sem próbáltam, hacsak a szalonban, a bemutatómotoron halk brümmögéssel és kuplunghúzkodással kísért önkielégítést nem vesszük próbának.

 ducati-800-monster-2003-700px
A kép illusztráció / Forrás: motoplanete.com

Tovább >>>


Pörgőmasina, fordulatszám-fetisisztáknak

A választást megkönnyítette, hogy abban gyerekkorom óta biztos voltam, hogy ha egyszer lesz motorom az Kawasaki lesz. Nem tudom, honnan ez a becsípődés. Lehet, hogy egy regressziós hipnózis segítene, de annak az árát inkább benzinre költöm.

Tovább >>>



Ön is motorozik? Megosztaná tapasztalatait? Írjon Népítéletet!