B125: szpemmeljük-e Orbán Viktort?

2011.01.07. 11:13

A népi kezdeményezés

Feladó: csaxa1

címzett: winkler@mail.totalcar.hu

2011. január 6. 11:00tárgy: vauvauvau

Tisztelt Robi!

Anno 125ccm (Forelle 7.5 Le) volt a vízijártassági nélkül vezethető motorcsónakok felső határa. Jó pár éve illetékes elvtárs csökkentette 5Le-re.Természetesen nem nagy ügy, de rámutat hogy a pór nép SZOPATÁSA MINDENEK FELETT! Egy kicsit erősnek tartom, amit reggel mondtál a rádióban "aki 125 ccm-est használ segédmotorként, a bűnözés határát súrolja" én két okból járok azzal. .Mint ahogy ti is érveltek, az autók ne előzgessenek, intregrálódni tudjak a forgalomba a saját biztonságom érdekében. A másik anyagi. Nincs szükségem a plusz szopatásokra ami a rendszámmal jár.

Mit szólsz azokhoz, akik 70 -80ccm-el járnak? Ha valóban fel akarnánk lendíteni a robogózást, 125-ccm ben kellene meghatározni a segédmotor fogalmát. Pár hónapja írtam magának Viktornak, hogy nem tenne-e jót a parasztság komfortérzetének a segédmotorok rendszámozása,ill. a 125 is legyen segédmotor. Azzal is érveltem, hogy tisztább lenne a levegő és kevesebb a dugó.(fingom nem volt a ti kezdeményezésetekről és hasonló érveitekről) Persze tudom hogy nem olvassa el, és különben is magasról tojik rám, de azért csak megírtam.

Üdv Csaba

Kedves Csaba,

Fogyasztóként jó taktika lehet egyből a vezérigazgatónak írni, bár amikor engem anno átvert az OTP, szépen lepattintott Csányi aktuális alkirálya. A politikában azonban nem kell mindennel a királyhoz szaladgálni – erre találták fel az egyéni parlamenti képviselőt. Induljunk ki abból, hogy sok olvasónkat érdekli a kezdeményezés. Nem tudom, te hol laksz, tegyük fel, hogy mondjuk... Celldömölkön. Tudod, ki az országgyűlési képviselőd a 176-ból? Vas megyében öt területi lista volt, a parlament.hu-n megnézed az egyéni képviselők listáját.

kijelölöd Vas megyét, és valamelyik név csak ismerős lesz. Ajjaj, szopóág: ha jól látom, a második választókerületet egyéniben Hende Csaba vitte, aki jelenleg honvédelmi miniszter, tehát nem vagyok benne egészen biztos, hogy érdekli, élnek-halnak-e a választópolgárok ott a Kemenesalján. De legalább add meg neki a lehetőséget! Írj neki egy kedves emailt, hiszen ha a parlament.hu-n megtalálható a képviselők emailcíme, nagyjából így épül fel az összes:  Hende Csaba nevére kattintva rengeteg érdekes dolgot tudhatsz meg a képviselődről. Akár azt is, milyen autója van (Mitsubishi Carisma, 2002), vagy milyen ingatlanok vannak a nevén. És ehhez a sok érdekes dologhoz csak a vagyonnyilatkozatára kell kattintanod.

Gratulálj neki a választási győzelemhez, dicsérd az eddigi eredményeket (a neten könnyen utánajárhatsz), hogy például a honvédségi intézmények őrzését átveszi a Honvédség, meg hasonlók. Például hogy a Carisma milyen jó választás - a jó modor az jó modor. De azért túl bő lére ne engedd, elég két mondat, elfoglalt emberek gyűlölik a terjengős hozsannázást.

Majd, miután senki sem vádolhat azzal, hogy ajtóstul rontasz a házba, térj a lényegre: kérdezd meg, mint a te parlamenti képviselődnek, mi a véleménye arról, hogy a szlovén, olasz, osztrák és egyéb európai gyakorlathoz hasonlóan nálunk is lehessen B kategóriás jogosítvánnyal 125 köbcentis robogót vezetni. Egy kis szakirodalmat is mellékezhetsz linkek formájában, de egy-kettő elég.

Eztán Hende Csaba, a te országgyűlési képviselőd vagy válaszol, és támogatásáról biztosít, vagy ad valami politikailag korrekt, himi-humi kitérő választ, vagy kerek perec megmondja, hogy ezt ökörségnek tartja. Ez mondjuk szerintem kizárt.

Ami még sanszos, hogy egyáltalán nem válaszol. De ezzel azt kockáztatja, hogy egy Elégedetlen Csaba, aki az ő választókerületében él, most három évig úton-útfélen azt károgja majd, hogy ez a gazember Hende, ez eltávolodott már a néptől, nem törődik az egyszerű választópolgárral, aki őt a parlamentbe juttatta, fent hordja az orrát, oda se bagózik, ha húsba vágó kérdésekről van szó, kutyába se veszi a kisembert.

Mindez természetesen csak példa volt, a lényeg, hogy arra kérjük olvasóinkat, már akiket érdekel a B125-téma, bogarásszák ki országgyűlési képviselőjük emailcímét és vegyék fel vele a kapcsolatot. Hiszen a képviselő nevében benne van, mi a dolga: képvisel.