no

Gábor napi győzelem

2007.03.25. 17:56

Talmácsi Gábor szép reményekkel érkezett a jerezi pályára a hétvégére. A korábbi hivatalos MotoGP-teszteken ő teljesítette itt a legjobb időt a 125 köbcentisek közt, és ezzel ő tartotta a körrekordot is géposztályában a spanyol aszfaltcsíkon.

A jó előjeleket igazolva Talma a leggyorsabb volt az első szabadedzésen. Pénteken azonban Mattia Pasini még nála is jobban ment az első időmérőn, megszerezve ezzel az ideiglenes első rajtkockát. A második szabadedzésen megint csak Talma volt Pasini előtt, azonban az utolsó időmérőn szintén az olasz versenyző mente a legjobb időt megszerezve ezzel a rajtrács első kockáját. Rajta kívül még Talma, Lukas Pesek és Sergio Gadea állhattak az első rajtsorba.

A rajt máris meglepetést hozott. Az edzéselső Pasini tartalék motorral állt ki a rajtrács utolsó helyére, mivel első számú gépe a rajt procedúra előtt felmondta a szolgálatot. Ez kicsit több bizakodásra adott okot Talma végső sikerével kapcsolatosan. Biztosra azonban nem lehetett menni, mivel az élmezőny mindig szoros meccset vívott a jerezi pályán. Talma rajtolt a legjobban, őt Espargaro, Koyama és Pesek követte. Pasini a motorcsere miatt lemaradva a mezőny végén igyekezett valahol.

Az első kör végére Koyama visszaesett, Pesek megszerezte a harmadik, Faubel a negyedik helyet. Közben Pasini a 10. helyre jött már fel. Talma mintegy 30-40 méterrel vezetett, miközben Bradley és Pasini kiütötték egymást, majd fél körrel ezután Simone Corsi a nagy tempó miatt szintén bukott. Talmát Pesek és Faubel próbálta utolérni, mögöttük egy öt fős boly küzdött a helyezésekért. A verseny harmadára Talma előnye majd két másodpercre nőtt, és nagyon biztosan motorozott az élen.

A cseh Lukas Pesek azonban nem akarta feladni. Folyamatosan nyomás alatt tartotta 40-50 méteres távolságból hazánk fiát, Faubel viszont egyre növekvő különbséggel maradt le kettőjüktől. A 4-8. helyért folyt ekkor a nagyobb harc. Ebbe a csoportba Gadea, Koyama, Espargaro, Nieto és Ranseder motorozott. Közben elöl is izgalmasabb lett a helyzet, a 15. körben véglegesen utolérte Pesek Talmácsit. Mögöttük már senkinek sem volt esélye a győzelemre.