no

Erő vagy tehetség?

2007.03.12. 13:48

A 20 körös verseny harmadánál már Barbera jött a második helyen, de lényegében a vezető négyes együtt haladt az élen. A mezőnyből egyedül Alex de Angelis próbált meg rájuk zárkózni, sikerrel. A verseny felénél érte utol az élbolyt a san-marinói versenyző, és szép sorban megevett mindenkit. Angelis ht körrel a vége előtt szerezte meg a második helyet Barberától. Ezután megpróbálta a kissé meglógott Lorenzót elkapni, de már nem volt hozzá elég ideje. Így Lorenzo kényelmesen nyerte a futamot, mögötte Angelis jött be, és Barbera lassuló motorjával éppen hogy csak meg tudta védeni harmadik helyét Lüthivel szemben. Tóth Imi a 19. helyen ért célba első 250-es versenyén.

Héctor Barberá nyilatkozata:
"Egyáltalán nem vagyok elégedett a harmadik hellyel, nyerni jöttem, de legalábbis a második helyért. Sajnos felerősödött a szél, és mi nem a fúrt idomot tettük fel, ami miatt jó pár kanyarban nagyon nehéz volt fordulnom, ezzel fontos tizedeket veszítettem a Lorenzo elleni harcban. Mikor láttam, hogy nem bírom megfogni, próbáltam tartani a második helyet, ám De Angelisnek is a lyukas idom volt fent, így könnyedén megelőzött. A futam vége felé már a Lüthivel szembeni előnyömet is alig tudtam tartani. Jerezre megpróbálunk jobban felkészülni, és jobb eredményt elérni."

Tóth Imi nyilatkozata:
"Mindenképpen szerettem volna pontot szerezni, de sajnos nem jött össze. A rajtom nem volt a legjobb, visszaestem jó pár helyet és sajnos leragadtam azzal a bollyal. Igazából sem a gumim, sem az első rugózás nem volt valami jó, rendre kisodródtam a kanyarokban és nagyon járt alattam a motor. A jerezi pályát sokkal jobban szeretem, és a tesztekről sok adatunk is van, ott biztosan jobb helyezést tudok majd hozni."

MotoGP kategória
A királykategóriában tavaly megszakadt Valentino Rossi nyerő sorozata. Egy olyan pilóta törte meg, aki lehet, hogy nem gyorsabb nála, és ráadásul egy vesztes helyzetből állt fel, de ez jó példa volt arra, hogy kitartással, szorgos pontgyűjtögetéssel még egy olyan nagyság is legyőzhető, mint Rossi. Az úriember nem más volt, mint Nicky Hayden, és tettéhez a Honda hathatós segítségét vette igénybe. A tél folyamán a Kentucky Kid nem szerepelt túl jól a teszteken, mivel előtte műtötték vállát, ezért nem tudott teljesen koncentrálni. Nem így Rossi, aki Colin Edwards-cal egyetemben megmutatta, a Yamaha végre jó úton jár. A teszteken jól szerepelt még a Suzuki és néha-néha a Kawasaki is, és természetesen Dani Pedrosa vezérletével jó pár Honda menő is megmutatta magát. A ducatisok közül inkább Casey Stoner villogott, aki már Jerezben jelezte, vele számolni kell majd az idén.

Az edzéseken Rossi vitte el a pálmát, Stoner és Edwards állhatott még fel vele egy rajtsorba. A második sorból Toni Elias, Dani Pedrosa, illetve a suzukis John Hopkins indulhatott neki a 22 körös versenytávnak. Rossi-Stoner-Elias-Pedrosa sorrendben húztak el a starttól. Már az első kör végén Stoner megelőzte a borzasztó erős Ducatival Rossit, és Pedrosa is feljött a harmadik helyre. Rossi motorja féktávon és kanyarokban nagyon jó volt, ellenben egyenesben tisztán látszott, hogy nem bír a Ducati és Honda gépek pilótáival lépést tartani. A Stoner, Rossi, Pedrosa, Hopkins négyes a verseny harmadától elhúztak a mezőnytől. Rossi többször élre állt, de Stoner az egyenesben rendre visszaelőzte. Capirossi is jött fel szépen az élre, de sajnos nagy igyekezetében bukott.

Ki nyeri az idei MotoGP-világbajnokságot?

Stoner és Rossi váltott vezetéssel értek el a 18. körig. Ekkorra már leszakították Pedrosát és Hopkinst, és csak kettejük közt dőlhetett el a futamgyőzelem. Rossi a 18. körben szánta el magát a döntő lépésre. Ám kérész életű volt Rossi elsősége, mert Stoner a brutális erejű Ducatival könnyedén vette vissza az első helyet. Az utolsó két körben aztán az ausztrál úgy húzta a gázkart, mintha az élete függne tőle. Rossi hiába közelítette meg őt a pálya kanyargós részein, Stoner az egyenes szakaszokon elegendő előnyt tudott szerezni, és végül biztosan nyerte a MotoGP idénynyitó futamát, amely egyben a 800 köbcentis gépek első futama is volt. Rossi mögött jókora távolságban ért célba Dani Pedrosa, majd John Hopkins. A világbajnoki címvédő, Nicky Haydennek mindössze egy 8. helyre futotta. Azonban még semmi sem dőlt el, a hátralévő 17 futamban vélhetően hasonlóan izgalmas küzdelmeket láthatunk a 2007-es évadban.