Az elmebetegek köztünk járnak

2013.11.04. 16:22

Az élet olyan, mint a Penge című műmájer film alaphelyzete a vámpírokkal: nem tudod, hányan vannak; nem tudod, kik azok, de itt élnek köztünk. Csak ezek nem a véredet szívják, de igyekeznek másképp eltüntetni az életerődet, vagy akár a hülyeségükkel elvenni az életedet.

Bálakötöző madzagot feszített ki az autóútra, motorosoknak fejmagasságban egy közveszélyes debil Szegednél, a Zsombói úton. Szerencsére egy arra járó autós észrevette) az Index cikkéből nem derül ki, pontosan hogyan), és levágta, nem sokkal azelőtt, hogy arra járt egy motoros. Közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett előkészítése, egy évig terjedő. Asesso Zoli barátom szerint kijár a pofon. Szerintem a tarkólövés is az ilyen beteg féregnek.

Mi vesz rá valaki ilyesmire? Irritálják a motorosok? Gyakran engem is. Már a lábbal integető parasztokat is legszívesebben felrúgnám a motorjukkal együtt, nemhogy az üvöltő kipufogóval zajongó gyökereket. De az életét veszélyeztetni valakinek - és egyúttal a közlekedés többi résztvevőjének is, hiszen ki tudja, hogy csapódik be a fej nélküli motoros és a motorja - valamilyen vélt vagy valós sérelem miatt, az elmebaj szintje. Egy ilyen barmot nem ejnyebejnyézni kéne. Mert egy évig terjedőből semmi nem lesz a gyakorlatban, még felfüggesztett sem.


Persze nem sokkal jobb a sisak nélkül 250-nel száguldozó sültgyökér sem, aki ezt még fel is tölti a youtube-ra. Mert ez a barom ugyanúgy veszélyezteti mások testi épségét. Elég egy bogár a pofájába kettőötvennél, ami megborítja a kis arcát annyira, hogy eldobja a motort: lenne ám szaltó mortále. Csakhogy az úton általában mások is vannak, akik nem biztos, hogy örülnének, ha egy ilyen szellemi fogyatékos berepülne a szélvédőn.

Sajnos a morális posvány mindenkire hat, a közlekedőkre is. Reménykedjünk, hogy nem találkozunk össze ilyenekkel.