Robogóval már a tengerbe sem szabad beleugratni fogadásból

2019.07.09. 11:18

Szerintem Mario Balotellit még az is ismeri, aki egyébként leszarja a focit - és ugyan nagyon gólerős játékos, de jellemzően nem ezekkel került a hírekbe, hanem tahóságával és az értelmi fogyatékosságot súroló megnyilatkozásaival. Eddig is érdeklődéssel figyeltem a karrierjét, most viszont egyenesen rajongója lettem.

balotelli

Nyegleó kolléga szólt, hogy Balotelli nagyot ment az elmúlt napokban, én pedig kattintottam is egyből az Indexen a hírt. Ha nincs kedved sokat olvasni, összefoglalom röviden:
- Nápolytól nem messze egy bár tulajdonosával fogadott, hogy az nem mer beleugratni a robogójával a tengerbe
- a tét 2000 Euró volt (kb. 660 ezer forint)
- elveszítette a fogadást
- de kirakta Instagramra
- a végén feljelentették őket a nápolyi rendőrségen

És most jöjjön a lényeg, a minden másodpercében tökéletes videó.

Minél többször nézem meg, annál biztosabb vagyok benne, hogy a csapat nélkül maradt Balotelli rendezőként is megállná a helyét. Eleve tökéletes a környezet, a Rendező úr bizonyítja a régi tételt, miszerint az eredeti helyszínnel semmilyen díszlet nem vetekedhet. Hibátlan a fecskegatyára vetkőzött bártulaj, aki kis bizonytalankodás után nyelezi a kétütemű Vespát, és még fel is rántja a kormányt, hogy ne megalázó, orros bebukás legyen az ugratásból - mozdulatai jelzik, hogy valószínűleg nem először csinál ilyesmit.

Amatőrök le is állították volna a kamerát a vízbeérés után, de Balotelli mesteri dramaturgiai érzékkel tovább engedte a cselekményt - Tarantino is nyúlt már ehhez a szerkesztési módhoz, például a Kutyaszorítónál, ami pont ott kezdődik, ahol más film véget érne.

A levegővel teli hátsó doboznál lebegő Vespa eleve lenyűgöző látvány, gondolta a fene, hogy az a kis topcase így fenntartja a bringát, majd jön a kedvenc részem, ahogy a fehér bálnaszerű vendéglős odaúszik egy jachthoz, lehajtja a kis létrát, és tisztességes kőművesdekoltázst villantva kimászik a vízből.

Dzsudzsák Balázs mikor fog ilyet alkotni a Dunakorzón?