Hogyan kell elcseszni egy Fordot?

2010.03.05. 16:44

Vasárnapig tart a Daytona Bikeweek 2010: egyre több motoros látogat a floridai városkába. A környék alapból a nyugdíjasoké: a motorostalálkozóra is egyre több idős ember látogat. Tudósítónk elmesélte, rengetegen hozzák utánfutón a gépüket. Ennek ellenére nagyon vadnak érzik magukat, sokakat felspannol a buli előtt két héttel megnövesztett marcona szakáll és a bőrkabát.

A legtöbb gép chopper, sportmotorral csak a fiatalok érkeznek. Évről évre több a háromkerekű, főleg az idősebb korosztály kedveli a stabilra átépített Gold Wingeket és Harley-kat.

A buli három helyszínen zajlik. A Main Street a központ, kocsmák és boltok hívogatnak a főutca mindkét oldalán. Vannak ugyan programok, de máig a legnépszerűbb egymás motorjának a vizsgálata. Akadnak furcsa szerzetek, házi kendácsvackok vagy épp manufakturális eszközökkel termelt kisszériás szörnyek – pont ilyen a Stallion trike-ja.

Igen, így kell elcseszni egy Fordot: a 2,3-as blokk és a Mondeo kormány akár még jó is lehetne, na de ami körülötte van? Kétszemélyes, méregdrága rokkantkocsi egy tisztességes családi autó áráért. Köpjenek csak bátran, most szabad.

A Daytona Speedway parkolójában több gyár és kereskedő mutatja be termékeit. Tesztmotorozás és vevőcsábítás – a válság ellenére még lehet vásárlókat találni Amerikában. A Beach Avenue sem üres: tuningműhelyek, cicásítók és giccsözön várja a motorost.

A Daytona Speedweek az egyik legnagyobb, de nem az egyik legizgalmasabb bájkerbuli. Tipikus amerikai mulatság: gyenge sör, tisztességes rendőri jelenlét és viszonylagos fegyelem: ennek ellenére, aki teheti, egyszer nézze meg. Aki nem jut el oda, lapozza át Pekánovics László óriásira duzzadt galériáját. Megéri.