Afrika előtt még át kell nézni

2010.09.12. 08:35

A túramotor ismérve a megbízhatóság. Hiába az erő és szépség, ha az országhatárt sem leszünk képesek elérni — hogy Kunió elhagyhassa az Unió területét, motorját alaposan át kell nézni és felkészíteni az útra.

A lopott motorja helyett kapott Dominator 650 egészen jó állapotban van, de Afrikában már nem nagyon lesz lehetősége a most még éppen jó alkatrészeket kicserélni. Éppen ezért a túraenduró átkerült a Red Baron törökbálinti műhelyébe, ahol azonnal megkezdték az állapotfelmérést.

Ami biztos, hogy a láncszett elöregedett, és a fékbetéteket is érdemes már most újra cserélni. A cég százpontos japán felmérési rendszere talán újabb apró hibákat is kiszúr; ezeket mind kijavítják a jövő heti indulásig. A próbaúton feltűnt az ingadozó alapjárat, biztos, hogy a karburátort hangolni kell. 

Kunió kérésére szivargyújtót építenek a Hondára, ezen keresztül telefonját és laptopját is képes lesz majd tölteni. A gyári ülés fölött plusz szivacsréteg van, amelyet kiegészítő huzat takar. Túl magas és túl puha: kényelmetlenné teszi a használatot és csak aranyeret okoz. El kell távolítani, a gyári nyereg jobb lesz a hosszú útra.