Vigyünk rétest Japánba!

2010.09.18. 19:03

Nem csak a közbiztonság terén vagyunk elmaradva Japántól, hanem a szolgáltatásokban is. Kunio csöppet meglepődött hivatalos fordítóirodánk csigatempóján – a rendőrség által magyar nyelven kiállított dokumentumot szerette volna angolul látni, hisz odahaza bizonyítania kell, hogy ellopták Suzuki Djebeljét. Nem volt jókedve, de biztosítottuk, hogy majd utánaküldjük postán Spanyolországba, addigra eljut odáig.

Meglepetés kellett ahhoz, hogy felviduljon: inkognitóban indultunk hullazsáknak becézett tengerésztáskát venni, de a Bembo Motornál felismerték a japán világutazót. Megvenni nem hagyták, ajándékba megkapta, ahogy a láncspray-t és a gumipókot is.

Amikor kávéra hívtam a szerkesztőségbe, el sem engedte a szatyrot; úgy vettem ki szavaiból, hogy ilyet Japánban nem kapni. Pedig rendkívül praktikus, sőt még olcsó is – nem véletlenül választja oly sok motoros mifelénk. Miután megnyugodott, meg is etettük: a sarki rétesezőben Kunio örömmel csodálkozott rá a magyar gasztronómia édesebbik oldalára. Kifejtette, ilyen kéne otthonra is.

Aki nem riad vissza az eső lehetőségétől, jöjjön el holnap reggel kilencre a törökbálinti Red Baronba, ahonnan Aoki Kunio elindul. Ha motorozni nincs is kedvük, egy kézfogás belefér – az utazónak szüksége lesz a jószerencsére.