Japán motoros a posztnukleáris díszletben

2010.09.30. 09:04

Aoki Kunio néhány nappal ezelőtt elhagyta Magyarországot. Annak ellenére, hogy ellopták motorját és holmijai egy részét, a világutazó nem gyűlölte meg hazánkat - rengeteg segítséget és baráti szót kapott nálunk.

Alaposan körbejárta a Balatont, még valami elhagyott katonai repteret is talált Istvánnal, Erdélyben megismert cimborájával. Levelében csak abandoned Balaton airportnak hívta, de tippem szerint a szentkirályszabadjai objektumról lehet szó. Ha valaki felismerné a helyet, bátran kommenteljen. Elmesélte, olyan volt, mint valami nukleáris csapás után játszódó filmben; megnézte a kifutót, az elhagyott lakásokat és a bunkert is.

A kalandozások után Esztergomnál lépett ki az országból. Előtte bejárta a várost, szállása a hűvős éjszakák ellenére a Duna melletti kemping volt. Meglepetésére még egy éjszaka portyázó rókával is találkozott, amikor a padról nézte a folyót. A motoros most Losoncon van, ahol a palóc vendégszeretetet élvezi. Hamarosan folytatja útját Ausztria felé, ahonnan Olaszországba indul majd tovább.