Mire jó a Lidl-s cucc?

2011.03.31. 15:55

Szemre nem rossz, de a kesztyű minősége használat közben mutatja meg magát

Papp Tibi megmondta, szart csak olcsón vegyünk – a lidlis motoros kesztyűért annyira keveset kértek, hogy az árára sem emlékeztem, guglival kellett kikeresnem. 5999 forint; a kérdés, megér ennyit a cucc?

A pár éve vett Clover kesztyűm ugyan még egyben van, de már több helyen lyukas, a szaga sem az igazi. Valamitől iszonyatosan koszos a belseje, ha felveszem, azonnal mocskos lesz a körmöm alja. Mosni nem lehet, kifordítani nem sikerült, és bevallom, kedvem sincs már szórakozni vele. Májustól könnyű endurós kesztyűben motorozom, a hideg hónapokra viszont ideálisnak tűnt a szemre is pufi lidlis – a teszt kedvéért bevállaltam.

A bal oldalon levő idei modell esetében jobb lett a tenyér bőrözése  

Tényleg nem fázom benne. Olyan érzés viselni, mintha egy nemi beteg kecske vaginájában turkálnék: forró, nedves és kényelmetlen. Ugyan a címkéje szerint Thinsulate az anyaga , vagyis a párát ki kéne engednie, mégsem teszi. Van rajta Kevlar felirat is, de szemre nincs nyoma a speckó erősítésnek.

A maradék viszont tényleg bőr, igaz nem látszik túl erősnek – mindegy, még így is nagyobb biztonságban vagyok, mint a kesztyű nélkül egykerekezők. Ami igazán zavaró, a bélés anyaga: kellemetlen az érintése, ilyet még a motoromra se terítenék. A varrásokkal nincs baj, nem tűnik gyöngének a kesztyű.

Ez mi? Bumfordi szögletesre varrták le az ujjakat

Ami felháborító, az ujjak külső és belső kiképzése. Mintha ollóval vágták volna el, majd összevarrták egyenesen; a hüvelykujj kubista módon szögletes. A bélés nem áll össze a külsővel, így ha mozgatom az ujjam, fékezek, indexelek vagy le akarom venni, a kellemetlen műszálas anyag külön életet él, félig-meddig kifordul. Ha újra felhúzom, akár percekig igazgathatom.

Papp Tibinek a tavalyi modell van – a kettőt együtt szemlélve látszik a fejlesztés, de ez inkább formai. A korábbi modell minőségibbnek tűnik, jobb a szabása, fessebb a kidolgozása is. Ennek ellenére egyik sem nagy truváj – ha jön a meleg, ő is bedobja a szekrénybe, én is beteszem a fiókba, örökre. A reggeli-esti hideget leszámítva már jó a szeretett endurós kesztyűm: nem kell már sokáig kínlódni a kecskével.