Az amerikaiak már siránkoznak

2012.10.08. 16:03

A japán motorépítésről már mindent elmondtunk, ami érdekes lehet. Ennek ellenére időről-időre érdemes leragadni az újabb és újabb kiállítások képei mellett. Most a Sparetime Japan jóvoltából a Nagoya Speed and Custom Show fotóiból válogatunk – tessék csak kattintani, akkora galéria nyílik, mint ide Pornóapáti.

Múltkor egy amerikai fórumon siránkoztak, hogy lassan kinn is elfogynak a jó vashengeres Sportsterek – a japánok hihetetlen volumennel vásárolják fel őket. A képeket elnézve hihető, rengeteg Ironhead látható ilyen-olyan formában.

Saját szemünkkel láttuk, mit művelnek az imolai börzén, így el tudjuk képzelni, ahogy a pokol angyalai dizájnra rájátszó ázsiaiak dollárokat lobogtatva shoppingolnak – az angol börzéken is egyre gyakrabban felbukkannak, látni is a szaporodó Triumph, BSA, Norton customokat.

Saját gyártmányaik közül még mindig sláger a Cub és a hetvenes évek-nyolcvanas évek klasszikusai: olyan dolgokat hoznak ki belőlük, ami idehaza eszünkbe sem jutna – ha másért nem is, ezért le a kalappal előttük.

A képek forrása: Speretime