Lángtenger, pokoli motorozás

2012.11.05. 16:51

Palatinus Attila rendkívül termékeny (lásd itt, meg itt, meg itt) magyar stuntrider: a 21. század egyik legjobb eszközét, a youtube-ot használja, hogy akrobatikus tudását népszerűsítse. A forgatás egy teljes napot vett igénybe, két kamerával dolgoztak: minden jelenetet pontosan meg kellett tervezni, hogy a nagy sebességű, 800 képkocka/másodperc rögzítésére képes kamerával a leglátványosabb képeket rögzíthessék. 

A helyszín a legendás kunmadarasi orosz katonai reptér, amely kellően nagy és sokszínű egy ilyen filmanyag elkészítéséhez. Egyedüli problémájuk a reptér betonjával volt, amely extrém módon radírozta a gumikat – erről sokat mesélhetnének a 24 órás veteránversenyek résztvevői, akik ugyanezzel harcolnak évnek óta.

Palatinus Attila az anyagról elmondta: "Az Instar films-el közösen egy ideje már terveztünk valami különleges videó készítését, ami nem feltétlen a manapság "divatos" stunt technikai repertoár bemutatásáról szól. Itt inkább a klasszikus elemeket helyeztük előtérbe, amiket egy új megvilágításba helyezve láthatunk a videóban. A film leforgatásához az új szerzeményemet vetettük be ami nem más mint egy Suzuki GSX-R 1000."