2014.01.21. 20:42

Rendszeres olvasóink közül talán sokan emlékeznek még Aoki Kunio történetére. A japán világutazó kettőötvenes Suzuki Djebeljével átmotorozott többek közt Szibérián, Ukrajnán és Románián is. Magyarországra érve a Király utcai hostelben szállt meg, ám motorját reggelre ellopták. Kunio minden reménye ellenére a Suzuki nem került meg, Zengő Zoltán segítségével azonban egy Honda Dominatorral folytathatta útját. Mielőtt továbbindult, még hozzánk is benézett a szerkesztőségbe. Igaz, útja ezt követően sem volt kalandoktól mentes.

5412712 a6dcea6fa6224a65141fbaab1011a00e wm
Forrás: kerekagy.blog.hu

Úgy tűnik, a japán világvándoroknak továbbra sem hoz szerencsét Budapest: Yoshihiro Shimadát bringájától fosztották meg a Kertész utcában. Yoshihiro pénteken érkezett Magyarországra, kerékpárját pedig a szállást adó bérház udvarán zárta le. Másnapra a sodronylakatot levágták, a biciklinek pedig hűlt helye sem volt.

A japán fiú öt éve indult útnak, érintette Észak- és Dél-Amerikát, Afrikát és Európát is. Útja során több mint 50 ezer kilométert kerekezett, és számos országban megfordult. Hozzánk Ukrajna, Moldova és Románia átszelése után érkezett meg. Saját honlapján naplót vezet, így kalandos útját angolul is nyomon követhetjük.

2012-0818-sahara2
Forrás: on-the-pla.net

Yoshihiro egy német, Riese und Müller gyártmányú kerékpárral rótta a kilométereket. A BD-1-es jelzésű, ezüstszínű Birdy egy kiskerekű, összecsukható modell. A japán utazó elsősorban nem is az anyagi veszteség miatt szeretné mindenáron előkeríteni a biciklit: az elmúlt öt évben rengeteg élményt szerzett a nyeregben, így érzelmi okok miatt lenne nagyon fontos, hogy megtalálja.

5412710 c2bdac363f2298d70aab03ace0dc148a wm
Forrás: kerekagy.blog.hu

A japán fiú a message@on-the-pla.net e-mailcímre várja azoknak a jelentkezését, akik látták a kerékpárt, vagy bármilyen, hasznosítható információval rendelkeznek róla.