Üldözési jelenet, üldözés nélkül

2014.05.15. 16:27

Ez lenne a jövő? A zsaruk kiszúrnak egy száguldó motorost, követni kezdik, de semmi szirénazaj, fülből csöpögő adrenalin, még egy kis csattanás sem. Csak egy letartóztatás.

Speeding biker.png

Üdv a huszonegyedik században. A fakabátok fent repkednek az égen, sasolnak, észreveszik, hogy egy motoros cikázik a sávok között, egykerekezik, bőven a sebességhatár felett repeszt. Az egészet felveszik a csúcstechnikás, giro-stabilizált kamerájukkal, egészen hazáig kísérik a levegőből. Rádión leszólnak a földi egységeknek, akik a megadott címen becsöngetnek és letartóztatják a fickót. Ennyi.Illetve még meghallgatják Corey McDonnah magyarázatát: sietett, mert dolga lett volna a mellékhelyiségben. Aztán bilincsben elvezetik.

Sok értelme nincs a mellébeszélésnek, le sem lehet tagadni a dolgokat, a videofelvételek tökéletes bizonyítékul szolgálnak a bíróság előtt, a hájtek kamerák és szenzorok nem ismernek kegyelmet. És a srác az egészből semmit nem vett észre, kilométeres távolságból, több száz méter magasból figyelték a zsaruk, ezért nem volt vijjogó sziréna, látványos üldözés és veszélyes manőverek.

CHP Cessna

A CBS San Francisco szerint McDonah-t feltételesen szabadlábon engedték, három évig felfüggesztve az ítéletet, húsz nap közmunkára és 40 óra közösségi szolgálatra ítélték. Ezen felül 500 dollár pénzbüntetést kell fizetnie és továbbképzésen kell résztvennie. Ha ez utóbbit nem teszi, el kell adnia a motorját.