Ilyen bukás márpedig nincs

2014.09.11. 23:42

Kevés töményebb adrenalinlöket létezhet annál, mint amit egy gyorsulási motorversenyző él át a rajttól a célig. Ez nagyjából nyolc másodperc negyed mérföldön, azaz hosszabb mint egy átlag férfi orgazmus, és simán lehet, hogy van olyan jó. A tempó irracionális, ha elesel, vége. Na, nem feltétlen az életednek, de jó néhány hámsejtednek egészen biztos, mert nincs az a védőruha, ami megment egy csúnya égéstől száz méter aszfalton csúszás után. Aki felül egy ilyen gépre, az minimum bátor és őrült egyszerre, sőt, ennél ide több kell. Olykor egy nagy adag szerencse sem árt, mint ennél az esésnél, ahol a motoros meghekkelte a halált.

Azt hiszem, az ilyen helyzetekre mondják: ha gyakorolnák is, százból egyszer, ha összejönne. Az élet nagy rendező, a potyautas meg nagy mázlista. Legalábbis ebben az esetben, ahol könnyebb sérülésekkel megúszta: csak a csizmát kellett levágni a motoros lábáról (enyhén durva kép a sérült lábról a linken). A szürreális baleset a Santa Podon történt, a legendás angol gyorsulási pályán, amit nemrég mi is bejártunk.

Nyolc másodperces negyedmérföldért nem kell Angliáig menni, most szombaton például elég Kiskunlacházáig, ahol a Poco Loco Magyar-Szlovák Autós és Motoros gyorsulási versenyt rendezik.