2015.04.14. 13:53

soa3.jpg

Jön a Sons Of Anarchy ötödik évad az AMC csatornára, ezért körbemotoroztuk a várost. 

A világsikerű sorozat épp annyira motoros, hogy hozza a hangulatot, még akkor is, ha a motoroknál kicsit több a hulla. Az ötödik évad promóciójára szervezett forgatásra kaptam meghívást és meg kell mondjam, szívesen veszek részt ilyesmiben, mert csípem a sorozatot, ráadásul elszórakozunk a motoros kollégákkal, miközben össze-vissza motorozgatunk a városban.

soa_1.jpg

Megkaptam a vezető Go Pro kamerát  a hátamra, amit tulajdonképpen szakmai továbbképzésnek is felfogható, mivel még soha nem forgattam a hátammal. (Go Proval sem, mert utálom.) Stábot viszont nem vittem, így nincsenek motorozós felvételeim, úgyhogy be kell érni ezzel:


VIDEÓ!





A forgatást a H-D Budapest szervezte és ha már ott voltunk, mentem egy kört a Forty Eight-tel, ami egy 1200-es Sportster, így élből nagy rajongója vagyok.

forty_eight.jpg

Azt hittem tökön fogom szúrni magam a lefordított tükörtől, de meg bírtam szokni, a rezgéseit meg nem kommentálom: ez kell azoknak, akik nem világmegváltó túrákra mennek, hanem csak motorozni akarnak, de azt egyszerre intenzíven és ép eszűen.

street_bob.jpg

Majd Street Bob-bal kanyarodtam egyet, ami majdnem hiteles jármű volt ez esetben, hiszen a SOA preferált motorjai a Dyna típusok, a 103 köbinch pedig önmagáért beszél, főleg, hogy nem jár olyan simán, mint a Softtailek. A lábtartó viszont nem elöl volt, így lényegében görcsöt kaptam - többet kéne balettozni.

sr_500.jpg

A nap kétségtelen sztárja viszont egy Bratstyle-ra pimpelt Yamaha SR500, ami ugyan néha eldobta az alapjáratot, ezért esélyes volt, hogy világrekordot döntünk SR500 tolásban, de végül mindig beindult.

soa4.jpg

A program egyébként újságírók motoroztatása volt részben, ezt két-három motoros vállalta be közülünk, mivel nekik volt hátsó ülésük. A sajtó képviselői nagyon zsír ajándékokat kaptak, mi pedig megtarthattuk a colort. 

A Sons Of Anarchyt mindenkinek ajánlom, akinek van tévéje: nem sétagalopp, de érdemes nézni, és a hét évad legvégén van egy jó tanulság is. Eddig akinek mondtam, mindenki rákattant.