2017.02.08. 13:40

A videót elnézve nehéz eldönteni, hogy valami abszurd angol paródiáról van szó, vagy ez tényleg a valóság. Az 1959-es felvételen bámulatosan szép, 250-350 köbcentis, régi terepmotorokkal veretik a motoros focit. Az mellékes, hogy a résztvevők lényegesen jobban motoroznak, mint fociznak, százszázalékos, vegytiszta bulinak tűnik az egész.

És ami a legnagyobb királyság, hogy máig létezik a műfaj, néhány bolond összejár régi triál és terepmotorokkal, hogy rúgják a bőrt. Ők amolyan hagyományőrzőnek tűnnek, nem tudom elképzelni, hogy ne lenne jobb egy modern sportendurón cselezni, aminek a szabad magassága egész színvonalas átadásokat és passzokat is lehetővé tenne. Például áthúzni a lasztit a motor jobb oldaláról a balra, ezzel fedezve az ellenfél játékosától, aztán egy hosszú passzal, egy másik motornak kötényt adva továbbadni a csatárnak.

És ami meglepő, hogy egy potenciálisan ennyire veszélyes játékban mennyire kevés a baleset - ehhez képest a másik kedvencem, az alpesi foci kész életveszély. Azt viszont kizárólag egy Mercedes reklámfilmnek találták ki, a valóságban a harmadik elguruló labda után mindenki hazamenne a francba.