Mi legyen télen a benzinnel?

2009.10.28. 11:35

Tisztelt Motordoktor Úr! Télire tele legyen a tank benzinnel vagy inkább engedjem le? A motor karburátoros, négyütemű, hallottam ezt is, azt is, mit tegyek? Üdvözlettel: Zoli

Kedves Zoli!

Mindennek van előnye és hátránya is, én azt javasolom, hogy teljesen tele tankkal tedd el, hasznos a benzinbe önteni olyan adalékot, amelynek hatására a kevésbé illékony komponensek is megmaradnak benne (benzinkutakon kapható ilyen).

El kell zárni a benzincsapot (ha zárható, ha nem akkor vákum hiányában úgyis zárva van) és az úszóházból leengedni az összes benzint. Így a tank belülről nem rozsdásodik, az úszóházakban pedig nem képződik semmilyen benzinadalékból kiváló csapadék.

Üdv:

Motordoktor

Mesélj, mi fáj?

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!
A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.
Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.