Nem pörög a Suzuki

2009.11.17. 12:21 Módosítva: 2009.11.17. 12:31

Tisztelt Motordoki! A motorom hengereiben nincs megfelelő nyomás! Eddig ki se pörgött rendesen...de miután kitakarítottuk a karbit és a fúvókákat a helyére tettük (50-es alapjárati ki volt cserélve, a menet közbeni 100-assal), azóta rendre kipörög! De nyomás még mindig nem megfelelő, kb. fele, mint kellene. Egy '89-es Suzuki GSX-R 250 R típusú motorkerékpárról beszélünk. Előre is köszi a tippet: Roland

Kedves Roland!

Mit is mondhatnék, kimondtad a bajt: nincs megfelelő végnyomás a hengerekben. Innen már csak azt kell eldönteni, hogy miért. Ha kompresszió végnyomást mérsz rajta és a mérés után a hengerbe fecskendezel kb. 3-4 köbcenti olajat (egy teáskanál), ekkor ismét megmérve a nyomás emelkedik 1-3 bar-ral, akkor a gyűrűk és/vagy hengerek kopottak. ha szinte semmit nem változik, akkor a szelep, szelepülék vagy szelephézag gond lesz. Ez egy egyszerű és elég biztos diagnosztikai módszer, de innen szinte biztos, hogy a következő lépés a motor megbontása és részleges vagy teljes felújítása kell hogy legyen.

Az pedig nem olcsó mulatság.

Üdv:

Motordoktor

Mesélj, mi fáj?

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!
A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.
Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.