Felújítottam a hengerfejet, mégis leáll

2012.12.15. 07:36

Tisztelt Motordoktor!

Van egy Kawasaki GPZ 900r típusú motorom ami néha megmakacsolja magát és nem indul. Hidegen mindig könnyen beindul, a szívatója jól működik. A visszatérő tünetek a következők 5-10 perces üzemelés után ha leállok vele (pl.: ha megállok tankolni.) utána melegen nem indul csak tolásra. Ezt követően ha egész nap megyek vele akkor mindig könnyen indul, a fogyasztása rendben van. Próbáltam a benzincsapot teljes átfolyásra állítani akkor is ugyanez a tünet. A karburátorok tiszták, az aksi rendben van. A hengerfejet fel kellett újíttatnom, ez után sem szűnt meg ez a panasz. Mi lehet a baj.

köszönettel

László

Kedves László!

Valószínűleg az 5-10 perces üzem alatt nem melegszik teljesen üzemmelegre, így a karburátor nem ad optimális benzin-levegő keveréket, ezért a nehezebb indulás. Ezt a problémát tetézheti a henger/gyűrű kopottsága, amely ebben a melegedési fázisban kevésbé tömít, mint teljes üzemmelegen. Hidegen pedig a túldúsítás miatt jobban indul.

Ez persze leginkább csak tipp, akár gyújtás intenzitás probléma is lehet, azonban én a karbik állításával kezdeném, még pedig egy kicsit az alapjárati és indítási tartományt dúsítanám.

Üdv.

Motordoktor