Olcsó sisakot a Lidliből?

2013.03.15. 08:35

Szia Tibi,

Még régebben, a Winkler Robi napszemüveges blogján olvastam hogy te már vettél a Lidl-ben motoros bukósisakot. Holnaptól újra van akcióban. Neked bevállt? Érdemes megvenni vagy megéri szerinted többet adni egy márkásabb darabért? Ha van időd válaszolni, nagyra értékelném a véleményed / a szerkesztőség véleményét.

Tisztelettel

Albert

Szia Albert,

hogy megéri-e? Persze. Új. Nem a világ legjobb sisakja, kínai, de a hasonló nívójú kínai sisakokat is adják drágábban ennél, (lásd Motowell és társai). Megérni megéri, az tuti, de nem egy Schubert, ami a minőséget és összeszerelést illeti.

Írtam erről (is) posztot, benne van részletesen: Szart csakis olcsón.

Aztán egy kommentelő felfedezte, hogy az a sisak négycsillagos a Sharp-teszten:

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy azóta másféle sisakot árulnak. A következő generációból a kollégánk, Sipos Zoli vett egyet, az sokkal szebben és jobb anyagokból van megcsinálva, ám a sharp-teszten már csak háromcsillagos volt (szintén valami Viper márkanév alatt futott).

Egyébként ez a Schuberth C3 szintje....

Viszont a Zoli sisakja nagyon erősen nyöszörgött (mármint a felnyitható áll-rész), sokkal jobban, mint az enyém.

Amit átküldtél, az már egy sokadik féle sisak. (Az elsőről Zirig Árpád posztolt képeket: az megolvadt egy autóban.) De nem beszéllek le róla: nézd meg a kivitelét, elég masszív-e, jól zár-e a plexi (az enyémhez adtak tartalékot is). Az a helyzet, hogy ha már a szabványt teljesíti, olyan rossz nem lehet. És teljesíti. Viszont zaj, huzatosság, párásodás szempontjából lehet, hogy a nagy márkák jobbak, de ez sem mindig 100 %.

Súlyra pedig minden hasonló sisak ennyi.

Üdvözlettel:

Papp Tibor