Bevállalható-e a BMW chopperje?

2015.02.04. 15:34 Módosítva: 2015.02.04. 15:39

Tisztelt Nepperűző!

Régi vágyam egy cruiser, eljött a kor, amikor meg is engedhetem magamnak..
A kiszemeltem a BMW R 1200 C, max. 25-30 000 körül futott példányt keresek (illetve találtam).
A kérdésem, hogy mennyire megbízható ez a típus, mikre érdemes figyelni, egy ilyen 10 év feletti motornál? Teljesen laikus vagyok, hosszútávra venném, kevés nyári motorozáshoz és kvázi egy befektetésnek,amit később a fiam örökölhetne :-)

Minden jó tanácsot szívesen veszek.
Üdvözlettel: István

 

 

Kedves István!

Egy tíz év körüli motornál bármi lehet. Szerencsére a BMW R 1200 C elég megbízható, nem sok rosszat hallani róla – amik eljutottak hozzánk, azok nem típushibák, inkább a nem megfelelő karbantartásból származó károk. 1997 és 2004 között gyártották, és nem volt átütő siker – kilenc változatban készült, és összesen negyvenezer darabot adtak el belőle. Fontos tudni, hogy neve ellenére nem a BMW R 1200 GS vagy RT rokona, az erőforrást a R 1100 és R 1150 blokkokból legózták össze. Ez annyiban rossz hír, hogy még az ötfokozatú váltó van benne, ami elég darabos működésű, azóta csak jobbakat gyárt a BMW.

A véghajtása szokatlan, ez nem a csuklózott Paralever, hanem egy egyszerűbb darab - de emiatt nem is szökik meg belőle az olaj, ami párszor már keserítette meg az R 1200 GS tulajok életét.
Ki kell próbálni, ha tetszik a vezetési élmény, akkor vegye meg nyugodt szívvel: nagyon nem kell miatta aggódni, nem fog lépten-nyomon széthullani.


Üdv: Nepperűző

Motort vagy robogót vásárolna és tanácsra van szüksége? Erre a címre várjuk kérdéseit.