Gazdaságos robogót vadásznék

2015.06.02. 16:28

Szia!

Szeretnék segítséget kérni, hogy ügyintézéshez, munkábajáráshoz milyen típusú robogót ajánlanál. Budapest mellől járnék Budapestre. Lényeges a minél alacsonyabb költségű üzemeltetés, mert vannak napok, amikor 100 km feletti utat teszek meg. Emiatt fontos a kényelem is.

Előny, ha létezik hozzá táskarendszer, de ez azért nem feltétel. Gondolom a fogyasztás miatt a 150-250 cm3-s kategóriában gondolkodnátok. Árban olyan 500-ig tudok elmenni, de ez nem olyan szigorú határ.

Előre is köszönöm:

Péter

Kedves Péter!

Napi száz kilométert már nem akkora poén 150-es motorral lenyomni, ezért én kapásból 250-est ajánlanék, főleg úgy, hogy ezek fogyasztása között nincs akkora különbség. A dobozrendszer nem a robogók sajátja, a hagyományos értelemben vett robogók közül talán csak a régi nagy Scarabeokhoz volt gyári megoldás, ott viszont az ülés alatti hely hiánya miatt volt rá szükség. Ezeket viszont megbízhatatlanságuk miatt semmi esetre sem javasolnám. Sokkal jobb megoldás egy olyan 250-es, aminek jelentős hely van az ülés alatt, illetve egy hátsó dobozzal tovább bővíthető a raktér. A Honda Foresight például jó választás, olcsón fenntartható típus, ráadásul bőven félmillió alatt is kapható.

Suzuki Burgman 200
Suzuki Burgman 200

Ha jobban karcolnád a kijelölt árhatárt, akkor szóba jöhet a Honda Jazz/Forza páros, mind a kettő rendkívül finom, megbízható motor. A kérdésére automatikus válasz a Yamaha Xmax 250 is, nem egyszer ajánlottam már hasonló helyzetre. A Suzuki is kínál neked lényegében tökéletes motort, bár csak 200-as, a Burgman 200 rendkívül jó darab, aki alaposan ismeri a típust, az tudja, hogy sok szempontból jobb a nagyobb változatoknál is.

Nem vetném el a Kymco Xciting 250-et sem, bár nincs olyan presztízse, mint egy japán vagy olasz robogónak, elég jó minőségű, megbízható jármű – és elég jó áron hozzá lehet jutni mostanában.

Üdv:

Nepperűző