Olcsó B125 = MZ?

2015.09.03. 16:46

Tisztelt Nepperűző!

Szeretném véleményét és tanácsát kérni motor vásárlás előtt! B125-ös kategóriában keresek motort, aminek az ára nem haladhatja meg a 150.000.-Ft-t. Sajnos a pénzhiánya nagyon leszűkíti a választási lehetőséget. Leginkább a szuper Mz Etz-k hada van 100.000-től felfelé. De félek az Mz-t többet kellene szerelnem mint hajtani(főleg, hogy nem nagyon értek hozzá). Találtam egy Gilera Rx 125-t, ami csak 9kw-os. De a sérült benzin csöve miatt nem lehet kipróbálni vásárlás előtt. Én erre a motorra hajlanék. Milyen az alkatrész ellátottsága, megbízhatósága élettartama általánosságban? Illetve, ha van még olyan típus ami belefér ebbe a kategóriába és árfekvésbe kérem említse válaszában!

Válaszát előre is köszönöm!

Bálint

Még a trollbombing beindulása előtt: igen, ez illusztráció, tudjuk, hogy 150-es van az oldalára írva
Még a trollbombing beindulása előtt: igen, ez illusztráció, tudjuk, hogy 150-es van az oldalára írva

Kedves Bálint!

Ha nincs szerelési rutinod, vagy úgy gondolod, hogy nem a mélyvízbe vetődve akarod elsajátítani a mesterfogásokat, akkor gyűjts még pénzt. Az MZ TS125-ök a maguk idejében nem voltak rosszak, de azokban az időkben Trabantok, Ladák, Simsonok és hasonló járművek voltak az utakon, ha érted mire gondolok. Ha nem nosztalgiából, hanem használni veszed, akkor masszív szívás. Legalább olcsón.

Ez utóbbi egyébként az, ami megkülönbözteti az ebben az ársávban mozgó többi, nem szocialista járműtől, például a kinézett Gilerától. Azt a nyomorultat több, mint húsz éve nyúzzák és gányolják, tehát nagyon jól meg fogsz tanulni szerelni rajta, csak hát nem minden boltban hever hozzá alkatrész. De öt éve sem volt, tehát az is lehet, hogy te beszerzel hozzá egy gyári valamit, ami aztán nem fog felmenni a helyére, mert egy korábbi mester mondjuk áthegesztett egy tartófület, hogy felmenjen az, amit a kertben talált.

Ráadásul olyan motort soha ne vegyél meg, amit nem próbálhatsz ki - pláne nem egy olyan eladótól, aki arra nem veszi a fáradtságot, hogy egy száz forintos csődarabot kicseréljen.

Én spórolnék még egy kicsit, vagy vennék egy robogót.

Üdv:

Nepperűző