Direkt szívatnak, hogy nincs a motorra doboz?

2015.12.03. 16:33 Módosítva: 2015.12.04. 11:59

Tiszteletem!

A kérdésem rövid lenne, a válasz hossza már kérdőjeles. Szeretném megtudni, hogy a Honda CB125F-hez (és nem a CBF125-höz) milyen megoldás lehetséges, hogy oldaltáskát vagy -dobozt vásárolhassak és szerelhessek?

A CBF125-höz láttam, hogy a Honda és a motoros áruházak is kínáltak dobozt, oldaltáskát nem láttam. Az idei évben kiadott CB125F-hez azonban sehol, semmi információ az interneten, a katalógusokban.

Első körben, mint tanulómotort szeretnék ilyen kis köbcentiset venni, első pár évben egymagam ezen motorozni, országon belül, viszont kisebb csomagokkal, emiatt lenne szükségem az ilyen túrakiegészítőkre.

Láttam, hogy a CB500F/X-hez van több féle csomag és doboz (mi több, a mostani HONDA árlistában külön is szerepel a Travel Edition, mint kiadás); de nem szeretnék egy 800e Ft-os motor helyett (csak ezért) nagyjából 2-szer, 2 és félszer többet kiadni.

Választ és a lehetséges megoldásokat a kérdésem kapcsán előre is köszönöm.

Üdv., egy jövendőbeli B125-ös motoros!

Kedves Jövendőbeli B125-ös motoros!

Három opciót tudok javasolni:

1. Vegyél egy vízhatlan hengerzsákot és egy jó gumipókot, úgy mókold fel magad mögé a cuccod. Egyszerű, stabil, olcsó, univerzális, gyorsan le-fel kapható.

2. A vászon oldaltáskák nem típusspecifikusak, veszel egyet húszezerért, és a probléma megoldva. Előnye, hogy hivatalosan néz ki, hátránya, hogy általában kell egy kicsit gondolkozni, mire rájössz, hogyan lehet úgy felrakni, hogy ne lifegjen, ne érjen bele a kerékbe, meg hasonlók. Én ezt a megoldást nem szeretem, egyrészt használat előtt ugye érdemes leragasztani a farokidomot, mert a rezgő táska össze tudja barmolni a fényezést, plusz macera a hevederekkel hülyéskedni minden fel-le málházásnál. Ha nincs utasod, a hátsó ülésre pókozott hengerzsák sokkal jobb.

3. Ez az ultimate megoldás: dobozrendszer. Az, hogy a gyári katalógusban nincs hozzá dobozrendszer, az nem véletlen, ez nem az a fajta motor, ahol lenne rá igény. Ilyenkor jön képbe a magyar kisipar, akik bármit legyártanak. Nem feltétlenül fillérekért, de a százezer forintos gyári doboztartó keretnél azért olcsóbban. Érdemes megtúrnod pár fórumot, néhány hirdetést, és garantáltan fel fog bukkanni valaki, aki le tudja gyártani neked. Ha megvan a mester, akkor viszont érdemes egyeztetni vele, megbeszélni, hogy milyen dobozt tervezel, mert ezeknek igen változatosak tudnak lenni a felfogatásaik - Givi vagy Givi-koppintású dobozokhoz például ha nem is olcsón, de meg lehet venni a zárnyelvet és kis tartó bütyköket, amik alá már csak a keretet kell odaálmodni, és valószínűleg a többi márkánál is így működik.

Plusz egy tipp: tanuláshoz tök felesleges egy új motort venned, még ha csak 125-ös is. Tehát ha egy CBF125-öt választasz, már beljebb vagy, egy Varadero 125 pedig minden szempontból jobb motor, és még a pakolhatóság is megoldott.

Üdv: Nepperűző