2017.01.26. 17:13

Tisztelt Nepperűző!

Szenvedélyes dunai horgász vagyok sok ígéretes pecahely megközelítése autóval nehézkes vagy szinte lehetetlen (erő, szántó, árok, sár). Ehhez keresek valamilyen ütni-vágni való, sárban eldőlni tudó motort. Szempontok terepképesség, pakolhatóság, megbízhatóság. A testsúlyom közel 100 kg, 192 cm magassággal. Rendes "A"-s jogsim van. A motor lehet robogó vagy nagyobb is. A keret maximum 350 000 forint.

Köszönettel:

Pecás Misi

Kedves Misi!

Engem is sokat foglalkoztatott ez a kérdés. Arra jutottam, hogy ha nem pergetsz, a motor nem jó horgászjármű. Bolognai botos úsztatáshoz még úgy-ahogy jó, de feederezést már nem lehet jól motorral megoldani. Tippem szerint neked egy Honda Dominator lenne talán a legalkalmasabb, ennyi pénzből már találni jót belőle. Azt fel lehet dobozolni, a te termeteddel elférsz rajta, terepen ügyesen mozog és megbízható is - ráadásul lehet rá elég jó terep és fél-terep gumikat kapni. Amire nagyon figyelni kell: olajcsere. Legkésőbb 3000 ezer kilométerenként kell szűrővel együtt, illetve szánj időt a bemelegítésre, mielőtt nyelezni, húzni kezded. Mint minden nagy egyengeres, ez is hajlamos fogyasztani az olajat, tehát két-három tankolásonként ne sajnáld rászánni azt az egy-két percet az olajszint ellenőrzésére.

nx-650-dominator  1999 1

A Dominatorba beépíthető az Africa Twin központi rugóstagja, a te testsúlyoddal ezt érdemes meglépni - kb. 30 ezer körül már kapni bontottan, ez szerintem mindenképpen ajánlott, pláne ha pakolni is akarsz rá.

Üdv:

Nepperűző