2017.05.10. 14:01

Kedves Nepperűző!

Nem olyan sokára lesz meg az A korlátlan jogosítványom, és tanacsot szeretnék kérni motorvásárlás terén! Ez lesz az első nagymotorom (robogóztam évekig, plusz haverok kölcsönkapott nagymocijaival néha pár kör).

A listán több motor is szerepel, de kicsit tanácstalan vagyok!

Amire használnám: napi munkába járás (városban, rövid távok), hétvégente két személlyel túrázgatni, hosszabb távokra is (legyen kényelmes utasnak is, pakolni is lehessen ré, kiforrott megbízható technika, nem túl drága karbantartási költségekkel).

A kiszemelt motorok közül talan egyet emelnék ki, a Suzuki V-Strom 650-et!

Kérdésem az lenne, hogy vélemenye szerint ez a típus megfelelhet-e az elvárásaimnak, és mik lennének még azok a típusok, amik között még érdemes lenne nézelődni?

Előre is köszönöm!

Zoltán

Kedves Zoltán!

A Suzuki V-Strom 650-et nagyon jó motornak tartom, ami kezdők és haladók számára is megfelel. Takarékos, megbízható, kényelmes, igazi mindenes - nagyon gyakran ajánlom, mert egy univerzális csomag napi ingázásra és túrára egyaránt.

A fenntartási költségei átlagosak, mármint nagyságrendileg ugyanarra lehet számítani, mint bármilyen hasonló teljesítményű japán motornál. Az általad leírt feladatokra tökéletesen alkalmas.

Ebben a mezőnyben a Honda Transalpot és a Kawasaki Versys 650-et szokták mellé állítani, amik szintén nem problémásak, és bizonyos szempontból jobbak is, de a Transalp ötös váltójára a típus rajongójaként sem tudok mentséget felhozni, ráadásul a V-Strom szélvédelme lényegesen jobb. A Versys kicsit szűkebb a Suzukinál, a 17-es kerekekkel jobban motorozható, részleteiben igényesebb, szerintem simán vehető, ha a szokatlan (értsd: ronda, amennyiben a régiekről beszélünk) külsejével együtt tudsz élni.

Üdv:

Nepperűző