Hatszázas vagy ezres motort?

2017.08.31. 17:31

Tisztelt Nepperűző?

Nagy dilemmával küzdök, ahogy a levél tárgya is szól: 600-as vagy 1000-es motort vegyek?Miután leraktam nagy A-t, egy Honda CB250F-fel (Jade) mentem 5000 kilométer felett. Miután fájó szívvel eladtam, keresem az utódját.Ami nagyon tetszik, az a Honda CBR600 F4i, valamint a Yamaha FZ1 Fazer (2006-).A motort főleg hétvégén használnám, itt belföldön kb Bp- Balcsi és hasonló távolságokra.

Egy évbe max. egyszer egy nagyobb külföldi túra, mondjuk Horvátországba vagy Ausztriába. Mindenféleképpen sor 4 motorokat prefelrálom a hangjuk miatt. Köszönöm a segítséget!

Üdv: Gábor

Kedves Gábor!

A CBR600F4i az egyik legokosabb mindenes motor: kényelmes, megbízható, lehet vele sportosan menni, városban is kezes - sehol nem a legjobb, de mindenhol tisztességesen megállja a helyét. Volt belőle sportosabb változat, amit a lépcsős ülésről ismerhetsz fel, annál gyárilag megerősítették a kuplungot - ha az tetszik, nyugodtan vedd azt.

Yamaha FZ1 Fazer
Yamaha FZ1 Fazer

Az FZ1-gyel sem szokott gond lenni, de sokkal drágább a 600F-nél. Ha belefér, vedd nyugodtan, modernebb, erősebb, komolyabb fékkel és futóművel (ez utóbbi kettő kell is ehhez a teljesítményhez). Az FZ1 üléspozíciója kevésbé sportos, sokkal inkább a túramotor. Arra készülj, hogy drágább lesz a fenntartása, gyorsabban eszi a gumit, a fékbetétet, és kopó-fogyó dolgok is többe kerülnek.

Az általad nézett két típus mellé ajánlanék egy harmadikat: az FZS1000 piszok jó bringa.

Üdv: Nepperűző