2017.10.04. 13:32

Kedves Nepperűző!

Friss A2-es jogsimhoz keresek valami kétkerekűt.

Főbb szempontok:

- Egyenes háttal lehessen rajta ülni

- Kényelmes utas ülés

- ABS, dobozolható legyen

Használt gép esetén a keret 8-900e Ft. De mivel számomra ez a kategória teljesen megfelel nem tervezek feljebb váltani, így az új motor is megfordult a fejemben.

Használt esetén alábbiakat néztem ki.

- CBF500 folytott verzió

- XL600 Transalp

- MT-03

- Aprilia Pegaso 650 (XT660 blokkos injektoros)

Természetesen szívesen várom a javaslatokat.

Új vas esetén a Versys X300-at néztem ki.

Üdv. Zs

Kedves Zs!

A felsorolt négy kiszemelted közül mind megfelelő lehet: a CBF500 nagyjából ideális mindenes, sok kilométerrel is megbízható, jó motor - mindent tud, amit egy ilyen középkategóriás kéthengerestől elvárhatunk. A Transalpot mindig bátran ajánlom, viszont a saját szempontrendszered kizárja: a 600-asból nem volt ABS-es kivitel. Ha ettől függetlenül erre esne a választásod, ajánlom a PD10-es kódnéven futó 1997-től gyártott sorozatot - sokan sírnak, mert ekkor helyezték át a gyártást Olaszországba, és ez minőségi gondokkal járt együtt - húsz év távlatából viszont azt mondhatom, hogy az ekkor bevezetett dupla első tárcsafék miatt megéri ezt választani.

CB500X-2

Az MT-03 inkább egyszemélyes motor, elég szűk, nem is igazán pakolható - illetve az ABS-est sem láttam még belőle, ezért ha mégis ezt a vonalat kedvelnéd, már jobban megéri vadászni egy Derbi Mulhacén 659-et, elvégre ugyanaz a blokk, csak sokkal szebb a körítés. A Minarelli blokkos Aprilia Pegaso 650-ről sajnos nincsenek mély tapasztalataim - viszont tudtommal abból sem volt ABS-es változat.

Eddig tehát a CBF500-at ajánlom leginkább, de ha lenne 1,8 milliód egy Kawasaki Versys X-re, akkor abból már érdemesebb egy újszerű CB500X-et venned dobozokkal, vagy esetleg egy NC700X-et, dupla kuplungos váltóval.

Üdv:

Nepperűző