Kivont okmányos enduró Ausztriából

2017.11.03. 12:45

Tisztelt Nepperűző!

Ausztriából szeretnék vásárolni egy KTM EXC 250F típusú motorkerékpárt. A motor papíros, azonban 2009 óta nincs forgalomban (legalábbis ezt a mondatot "War bis jetzt auch angemeldet, Pickerl aber seit 2009 nicht mehr gemacht" így tudtam értelmezni. A kérdésem az, hogy ha én ezt a motort szeretném megvásárolni, azonban nem szeretném itthon forgalomba helyezni, és ott használni, ergo nincs szükségem érvényes műszakira (sőt, esetemben az volna a legszerencsésebb, ha papír nélküli lenne a motor, de hát ugye nem az, emiatt is a kérdésem), mi a menete a motor behozatalának, illetve milyen költségekkel kell számolnom?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Bence

Kedves Bence!

A kinézett motorod forgalomban van, mármint van forgalmija, viszont a műszakija lejárt - valószínűleg azért, mert a tulajdonos sem használja közúton. Mivel ilyen terveid neked sincsenek, elég egyszerű a dolgod: kimész, megveszed a járművet, éppen úgy, mintha rendszámos motort vennél - az osztrákoknál ugyanúgy leveszik a rendszámot eladásnál, mint a németeknél, tehát te egy papíros, lejárt műszakis, rendszám nélküli motort hozol majd haza.

RL KTM 21 30

Ezzel utána nem lesz más dolgod, mint furgonban/utánfutón kivinni pályára, és jókat motorozni. A hozzá kapott papírok viszont jól fognak jönni, amikor eladod, illetve ha bárki megkérdezi, hogy hé haver, honnan van az a bringa?

Üdv:

Nepperűző