Mennyire lehet odapörkölni egy NC700-zal?

2017.12.01. 16:10

Tisztelt Nepperűző!

Motor vásárlás előtt állok, dilemmám a következő: egy olyan vasat szeretnék, amellyel kényelmesen elmotorozhatok (akár utassal is) 400 km-t, oldalsó túradoboz felszerelhető legyen, nem kívánok száguldozni, de ha kell, oda lehessen pörkölni.

Mivel 184 cm és 84 kg vagyok, kinézett motorok: Kawasaki ER-6n (2012) vagy Honda NC700S (2012) -kb. azonos futással és áron.

Ön szerint melyik lenne számomra a megfelelő választás?

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel,

Gyu

Kedves Gyu!

A megjelölt két típusból az említett feltételeknek az ER-6 felel meg jobban - az odapörkölésra az NC nem annyira alkalmas, 48 lóerővel nagy ellépéseket legfeljebb városban lehet bemutatni. Az ER-6 szebben kidolgozott motor, és jobban is mozog.

Honda NC700S
Honda NC700S

A helykínálata szerény, elférni ugyan el lehet rajta, de ha belefér a keretbe, és a dobozolási terveket komolyan gondolod, akkor már érdemes inkább egy Versys-t választani.

Kawasaki ER-6n
Kawasaki ER-6n

Ebben a méretben a Suzuki Gladius sem az ördögtől való ötlet, főleg, ha rajta van a gyári extralistáról a Yoshimura dob - azzal kimondottan kellemes hangja van. Mivel a Gladius SV650 alapokon van, várhatóan sokáig nem lesznek vele gondok.

A Gladius ezzel a Sheene-replika fényezéssel nagyon komolyan néz ki
A Gladius ezzel a Sheene-replika fényezéssel nagyon komolyan néz ki

Üdv:

Nepperűző