Jeremy McGrath visszavonul

2003.01.14. 14:25

 
   
   

Jeremy McGrath, aki korábban a 250 köbcentis kategóriában összesen hét AMA Szuperkrossz bajnoki címet szerzett, bejelentette visszavonulását. McGrath jelenleg a KTM színeiben versenyez. Korábban még úgy tervezte, hogy további két szezonban a sportágban marad mint versenyző, és csak utána akart foglalkozni a saját motokrossz csapatának irányításával.

McGrath a meglepetésként értékelhető döntésével egy olyan pályafutás végére tett pontot, amely 11 évig tartott, és ezalatt 72 győzelmet aratott. Karrierje kezdetén 1991 és 1992-ben megnyerte a Nyugati Bajnokságot 125 köbcentiben. Majd 1993-től kezdve hétszer diadalmaskodott a 250 köbcentis Szuperkrossz kategóriában, beírva magát ezzel a sportág történelmébe. Az 1993-as bajnoki címe óta soha nem végzett az első három helyezésnél rosszabb helyen. 1995-ben megnyerte a szabadtéri 250 köbcentis AMA Nemzetközi Motokrossz Bajnokságot, majd 2001-ben megalapította McGrath Racing néven saját versenycsapatát.

McGrath a bejelentés során elmondta, hogy motorozására kihatással volt kificamodott csípője, és agyrázkódása, amelyek gyengítették elkötelezettségét a versenyzés iránt. Emiatt úgy döntött, inkább most vonul vissza, nem pedig akkor, amikor már kikopott az élmezőnyből. A KTM, és McGrath egyelőre még semmilyen tervet nem jelentett be a jövővel kapcsolatosan. Az amerikai sztár szerint meglehetősen nehézkes lenne egy új versenyzővel helyettesíteni saját magát, de a gyár támogatja döntését, és jelenleg mindkét fél dolgozik a megoldáson.