Mad Max visszatér

2003.01.09. 11:10

 
   
   

A hírek szerint Mel Gibson végülis 25 000 dollárért elvállalta a Mad Max IV. címszerepét, és még jó cimboráját, Robert Downey, Jr.-t is sikerült besegítenie a stábba. Az elsősorban a motorosok körében klasszikussá vált film negyedik részének alcíme: Fury Road. Forgatását májusban kezdik el Ausztráliában. Az újabb rész rendezője ugyanaz a George Miller, aki az előző részeket is rendezte, és úgy néz ki, hogy a történetet is teljesen egyedül találta ki, bár állítólag már hét éve dolgozik rajta.

 
   
   

Valószínű, hogy Tina Turner, aki a Beyond Thunderdome részben már feltűnt a vásznon, ismét visszatér a sorozatba. Mellette egy ifjú titán is feltűnik, Heath Ledger, aki Mad Max fiát játssza. Ledger hazájában, Ausztráliában már jól ismert arc, hiszen rengeteg szappanopera főszereplője volt. A Mad Max IV. sikere akár a világhírt is hozhatja számára, ahogy Mel Gibson is ezzel a filmmel indult el a világot jelentő deszkákon.

Az új részről még annyit lehet tudni, hogy kétszáz (vagy háromszáz) évvel az után játszódik, ahol a harmadik rész befejeződött. Maxet teljesen új oldaláról ismerhetjük majd meg, de talán nem lesz megerőltető az új figura megformálása Mel Gibsonnak, hiszen honoráriuma a 104 000 dolláros költségvetésnek igen jelentős részét teszi ki.

Ezek után nem tehetünk mást, minthogy várunk, hiszen a film állítólag 2004-ben kerül a mozikba. Az, hogy lesznek-e benne motorok, szintén a jövő titka.