Beakad a csapágy

2003.01.16. 09:57

 
   
   

A Triumph motorkerékpárok 2001. március és 2002.március között gyártott 1557 darab modelljét a hátsó kerékcsapágy hibája miatt rendelte vissza a gyár. A Speed Triple, a Sprint ST, a Daytona és a Centennial modelleket érintő probléma komoly balesetek okozója lehet.

Magyarországon négy motorrt érint a visszahívást. A hazai Triumph importőr a tulajdonosokat már kiértesítette, az alkatrészek pedig a szervizekben várják a motorokat, illetve már már orvosolták is a bajt.

Persze a Triumph tulajdonosok még sokkal nyugodtabbak lehetnek, mint az Indian Scout, Scout Continental és Spirit tulajdonosok, őket ugyanis 2002-ben már többször is visszahívták különböző problémák miatt. Jelenleg az a mintegy 5464 tulajdonos kezdhet aggódni, akinek motorját 2001. június és 2002. november között gyártották. Ezeken a motorokon ugyanis legutóbb a szélvédő-plexi tartóját találták veszélyesnek. Amennyiben menet közben eltörik, és a szélvédő elrepül, annak valóban beláthatatlan következményei lehetnek. Javaslatom, hogy az Indian rajongók várjanak még néhány évet, míg az új gyár "régi" modelljei jobban kiforrnak.