Modern korok motoros mozija

2003.01.24. 08:18

 
   
   

A hajdanán forgatott motoros filmek közül nem egy vált kultikus alkotássá, és nemcsak a motorosok körében. Az amerikai filmipar legújabb, motorosokról szóló alkotása (Biker Boyz) valószínűleg nem pályázik ilyen babérokra, azonban várhatóan sikeresen mutatkozik be napjaink sportmotorokat kedvelő motoros rétege előtt.

A filmben a törvényen kívüli utcai gyorsulási versenyek világát ismerhetjük meg, amelyek legfőbb jellemzői az egyedi motorfestések, a tuningolt gépek, és a rengeteg extrém kaszkadőrmutatvány. A filmet mellesleg korabeli, két kerékre írt western műfajként is jellemzik, amelyben a motorok lovasai ügyvédek, hivatali dolgozók napközben, és vérre menő küzdelmet vívó versenyzőkké változnak éjjelre.

A moziban nem kisebb név bukkan fel Smoke szerepében, mint Laurence Fishburne, aki a gyorsulások elvitathatatlan bajnoki címét birtokolja, azonban ezt a címet feltörekvő fiatal versenyzők szeretnék elorozni tőle. A film cselekménye nem tűnik túl bonyolultnak, de jó pár sztárt felvonultat még Eriq La Salle, Lisa Bonet, és az ügyeletes rosszfiú , Kid Rock személyében.

 
   
   

A sztárok mellett természetesen fontos szerepet kapnak korunk legjobb sportmotorjai. A Suzuki, a Honda, a Kawasaki, a Yamaha és a Ducati legerősebb sportgépei bukkannak fel a filmben. A mozi mellé ütős, rock/hip-hop stílusban megszólaló filmzenét ígér a filmgyártó. Az európai, így a magyar bemutató dátumáról nincs közelebbi információnk, annyi biztos, hogy Amerikában január 31-én kerül a mozikba a film. Amíg ideér, addig lehet nézelődni a film weboldalán.