Pályavonal és programváltozás a Hungaroringen.

2003.01.24. 09:56

 
   
   

A Hungaroring átépítésének híre mint derült égből villámcsapás érte a motorosokat és az autósokat egyaránt. Míg eleinte voltak olyan tervek miszerint a régi pályaszakaszt járható marad, végül az az elképzelés valósult meg, ami szerint nem.

A tervek szerint a Forma-1-es mogyoródi pálya a jövőben jóval gyorsabb lesz. A meghosszabbított egyenesek és az erőteljes kanyarok kiépítése előzésre több pontban alkalmassá teszi az új pályát.

A jó hír után jöjjön a rossz: az építkezés ideje alatt -pálya új részei a Magyar Nagydíj idejére készülnek el - a Hungaroring nem használható sem edzésre, sem versenyzésre. Ez kivétel nélkül minden olyan motoros programot érint, ami a Hungaroring aszfaltjához kötődik.

A versenyeket - már amit lehetett - szemptemberi, vagy későbbi időpomtra helyezték át. A legrangosabb motoros eseményt, a Gyorsasági Európa Bajnokságot a májusi dátum helyett szeptember 21-én rendezik.

Hasonlóképpen elmaradnak a motoros nyíltnapok is az év első, a motorosoknak nagyobbik felében. Az új ring aszfaltját az első nyílt napon, szeptember 3-án lesz alkalmunk kipróbálni. Csak reménykedhetünk, hogy 2003-ban hosszú és meleg lesz az ősz.