Lénárt Péter első tesztje bukással végződött.

2003.01.30. 10:12

 
   
   

A 125-ös kategóriában induló VB újoncunk, Lénárt Péter a múlt hét végén a jerezi pályán radírozta Bridgestone gumiait, majd motoros ruháját.

Talmácsi Gábor tavalyi csapatához, a Racing Service Hondához szegődött versenyzőnek új volt a pálya, hiszen még egyszer sem versenyzett Jerezben. Az első nap tökéletes időjárási feltételek fogadták a pilótákat: ragyogó napsütés, 24 fok.

Lénárt Péter versenygépének új a váza, illetve a futóműve, míg a motorblokkot, az elektronikát és az idomot csapattársától, Stefano Peruginitól kapta, aki a tavalyi szezonban használta ezeket az alkatrészeket.

 
   
   

Péter annak ellenére, hogy életében először látta ezt az aszfalcsíkot, nagyon magabiztosan vette a pálya adta nehézségeket. Próbálta kihozni magából is és Hondájából is a maximumot. A teszten futott legjobb körideje: 1:53:1.

Szombaton délután a teszt vége előtt egy órával, egy gyors jobb kanyarban 190 km/h sebességgel hatalmasat bukott. A bukás oka a versenyző szerint, hogy korábban adott gázt a motornak, mint kellett volna. Szerencsére komolyabb sérülések nélkül megúszta, viszont a gépe fékezés nélkül a gumifalba csapódott, és összetört. Mivel csak egy váz volt erre a tesztre, így a vasárnap Lénárt Péter nélkül folytatódott.