Hideg, havas hétvégét ígért a meteorológus.

2003.02.07. 13:05

 
   
   

Péntek napközben 1-2 cm hó esett, de a szombati időjárás ismét megkegyelmezett a Citadellásoknak.

"Már 4 fokot mutatott a hőmérő. A MEHETNÉK utolért. A délutáni találkozóra indulva Óbuda felől hófelhőket kezdett a szél a pesti oldalra áttologatni. Az Andrássy úton odafelé óriási pelyhekben érkezett az égi áldás. Aztán a Deák térnél megint semmi. Végre eldönthetné mit akar.

A hegyre felfelé haladva vidám tülkölés-villogás közepette egy csapat őrült jön szembe. Gyors visszafordulás, és a lámpánál még megcsípjük őket.

A szokott forgatókönyv szerint történik minden. Hegyalja út- Erzsébet híd- Petőfi S. utca -Bécsi út - Roosevelt tér - Lánchíd - Alagút- Krisztina krt.- Vérmező út - Margit krt.- Margithíd - Körúton az Andrássy-ig - Városliget - Rövid pihenő - Andrássy út - Citadella - Ott megint összeszedtük a lemaradtakat - Moszkva tér- Battyhányi téri Nagymami palacsintázó - szétszéledés.

Indulás előtt még jóindulatúan felhívják a figyelmemet, hogy lapos a kerekem. Már éppen ideje mert elértem a 380 km-t. Tehát ideje volt egy defektnek! Gratulálok a budapesti utak kezelőinek és a köztisztaságiaknak. <> Mikorra hazaérek a nappal elolvadt havas latyakból kitűnő koripálya alakult a garázs előtt. Tehát megint a mínuszoké a terep.

A pénztárcámban is. Mert a gumi, mint kiderült nem javítható!"