Talmácsi Gábor bukással kezdte a szezont

2003.02.20. 11:05

 
   
   

Közeledik a MotoGp szezon. Április 6-a az első forduló Suzukában, hát nem csoda, hogy felsűrűsödtek az események. Tegnap megkezdődött a szezon első hivatalos IRTA tesztje Jerezben, de egyidejűleg Sepangban is zajlanak a Honda tesztkörök.

Nekünk magyaroknak mégis a spanyol pályán zajló események a fontosak, hiszen egyszerre három honfitársunk, Talmácsi Gábor, Tóth Imre és Lénárt György karcolja Jerezben az aszfaltot. És ami Talmácsit illeti, nála szó szerint vehetjük a versenypálya felszántását.

Nem csoda, hogy izgatottan várta a tesztelést a tavalyi világbajnok csapathoz elszegődött Talma, hiszen itt volt először lehetősége, hogy kipróbálja 2003-as fejlesztésű Aprilia RS versenymotorját. Az időjárás nem volt kegyes, a visszaszámlálás utolsó éjszakáján zuhogott az eső, és vizes pálya várta a másnapi edzés résztvevőit.

Délelőtt Talmácsi az ötödik legjobb időt futotta 2.02.236-ot, de ekkor még mindenki a pályához képest nagyon lassan ment. Délutánra kezdett a pálya felszáradni, ezért úgy határoztak, hogy száraz aszfaltra való gumikat szerelnek az Apriliára. Valószínűleg még nem melegedett eléggé be a gumija, amikor üldözőbe vette egyik vetélytársát, és a második kör után a célegyenes végénél elesett.

Gábor elmondása szerint a lábára esett, és először nem bírt ráállni, de mire odaértek a többiek már tudta, hogy nem ott van a baj. Az esést követően Talmát azonnal a pályán lévő klinikára vitték, ahol Dr. Costa egy röntgent követően megállapította, hogy a jobb csuklójában mikro törés látható, és begipszelte a kezét. Így Gábor számára végett ért a jerezi teszt. Vasárnap az újabb vizsgálatok fogják eldönteni, hogy folytathatja-e a tesztelést Talmácsi Estorilban.

Talmácsi Gábor elmondta, hogy bár szerencsétlenül indult számára a 2003-as teszt-sorozat, de bízik a jobb folytatásban. A jerezi félnapos edzés tapasztalatai alapján elmondta, hogy nagyon erős a motor, és könnyű vele menni, bár még a futómű beállításain van mit tökéletesíteniük. Nagyon bízik abban, hogy vasárnap az orvos engedélyt ad a folytatásra, és a futamok megkezdése előtt ismerkedhet még versenygépével.

Ezúton kívánunk Gábornak gyors javulást.