A három magyar 125-ös GP versenyzőből már csak kettő tesztel

2003.02.20. 15:21

 
   
   

Az IRTA első 2003-as hivatalos tesztje tegnap kezdődött meg a dél-spanyolországi Jerezben. A szerdai és a csütörtöki nap a 125-ös kategória tesztéhes pilótáié, pénteken és szombaton a 250-es kategória hasíthat, vasárnap pedig a 250-esek mellé beszállnak a MotoGP menők is.

Talma szerdai bukása után már csak két magyar maradt a jerezi pályán tesztelők között. Tóth Imre, a Team Hungary csapat immár tapasztalt tagja 125-ös Hondájával a tegnapi tesztnapon 2:01.0 köridővel a 24 helyet csípte meg, pedig csak a tavalyi Honda bajuszát húzogatta. Remélhetőleg ma lehetősége lesz a 2003-as versenymotor kipróbálására is, ezzel jelentősen javít helyzetén.

A GP mezőnyben még kezdő Lénárt Péter legnagyobb gondja az első nap nem motorjával, hanem ruhájával volt. Az elszabott versenyfelszerelés helyett végül tavalyi cuccába bújt. Méretproblémák adódtak a Hondával is, rossz helyen volt a lábtartó, a kormány, sőt végül az ülésidomon is alakítani kellett, ezzel alig maradt idő a tesztmotor kipróbálására.

A mai nap után a 125-ös kategória versenyzői veszik sátorfájukat és a remélhetőleg jóval szárazabb estroili pályánál táboroznak le Portugáliában, hogy ott folytassák motorjaik tesztelését. De nem marad üresen a jerezi pálya sem. Holnap jönnek a 250-esek köztik a Team Hungary versenyzője Rizmayer Gábor.