Jerezben továbbra is szakad az eső

2003.02.21. 10:29

 
   
   

Elég vacak az időjárás nálunk is, akkor miért sajnálkozunk azon, hogy a spanyol földhöz nem kegyes az ég? Két GP motorosunk, Tóth Imre és Lénárt Péter küzd a jerezi aszfalttal, hogy a 2003-as GP szezon első suzukai versenyéig formába hozzák magukat és motorjukat egyaránt.

Sajnos ezen a pályán a tökéletes beállítás már nem valósul meg, hiszen a tegnapi nappal véget ért a GP 125 köbcentis kategóriájának első hivatalos IRTA tesztje. A teszt második napja pedig nem sok jót hozott a magyar menőknek. A vizes pályán Tóth Imre nem akarta új motorja épségét kockáztatni, ezért délelőtt tavalyi motorján gyakorolt vizes gumikkal. Délutánra felszáradt az aszfalt, és végre ráülhetett idei versenygépre, de az a 20. kör után beállt, ezzel a jerezi teszt befejezettnek tekinthető, legközelebb Estroilban lesz lehetősége idei gépével ismerkedni.

Lénárt Petinek, a 125-ös GP újoncnak sem kedvezett a szerencse. Egész nap futóművével voltak elfoglalva, sehogy sem sikerült beállítani. Mire úgy tűnt, hogy eltalálták a beállításokat a motorblokk adta be a kulcsot.

A teszten az Aprilia gépei szerepeltek a legsikeresebben, sajnos Talma, a tavalyi világbajnokcsapat tagja nem tudta erősíteni ezt a brigádot. A 2003-as világbajnokságon debütáló Malaguti még nem mutatta ki a foga fehérjét, Fabrizio Lai a 17-dik időt tudta megcsípni. Nem jelent meg a teszten a GP másik újonc csapata a KTM. Lehet, hogy az osztrák gyártó élesben kívánja megleckéztetni versenytárait?

A mai nap már 250-es menőnké, Rimayer Gáboré a pálya.