Már edzenek a krosszozók

2003.02.21. 13:02

 
   
   

Újdonságokat tartogat a motokrossz versenyzők, és a közönség számára a 2003-as versenyévad. Ebben az évben ugyanis újraindul a bajnokság, mégpedig olyan formában, hogy a 125- és a 250 köbcentis kategória versenyeit különböző időpontokban és más-más helyszíneken rendezik majd meg. Az eddigi gyakorlattal ellentétben a bajnokság nyitott, tehát minden olyan versenyző elindulhat, aki nemzetközi licensszel rendelkezik.

Komoly csatákra számíthatnak tehát a sportrajongók mindkét kategóriában, hiszen olyan neveknek szurkolhatnak majd, mint Német Kornél, a 250-es magyar bajnok és VB részvevő, Kamrás Károly többszörös bajnok és a 2002-es év Köztársaság Kupa győztese és Schreiner Péter 250-es másodosztályú bajnok. A 125-ös kategória szintén nagy nevekkel dicsekedhet. Tóth Ádám első osztályú magyar bajnok mellett pályára állnak még olyan fiatal reménységek, mint ifj. Czuni László és ifj. Borka János első osztályú versenyzők is.

Az itthoni zord időjárás miatt a krosszozók többsége külföldön készül fel a versenyévadra. Sokan talán irigykednek majd rájuk mikor hazatérnek a spanyolországi, olaszországi, vagy szlovéniai edzőtáborokból. Azért senki ne felejtse el azt, hogy a versenyzők nem a hasukat sütetik a tengerparton, hanem mindennapos, kemény tréningeken vesznek részt, amelynek eredményéről hamarosan mi is beszámolunk.