Lénárt Péter nem hozta januári formáját

2003.02.24. 14:39

 
   
   

Lénárt Péter első hivatalos IRTA tesztje nem telt eseménytelenül, - tudtuk meg a Faster Management Kft-től. Az első nap az időjárás miatt nem tudta sokat koptatni az aszfaltot, a második nap a technika ördöge űzött tréfát a legfiatalabb magyar GP-pilótával.

A második nap délelőttje folyamán többször is futómű gondok miatt kényszerült kiállása. Délutánra a nap is kisütött, és az edzés hátralévő részén Péter összesen 35 kört futott, ugyan még mindig voltak futómű problémákkal küszködve.

Egy újabb box látogatás alkalmával kicserélték az első teleszkópot, amelynek köszönhetően jobban ment a gép, de mire visszatérhetett a pályára, nem működött rendesen a váltó és az elektronika, és ismét kiállni kényszerült. Délután 5 körül hirtelen lehűlt a levegő, és ez a gyors időváltozás sok versenygép halálát okozta, sorra beragadtak.

Péter legjobb ideje 1.57.3 lett, ez is jól mutatja, hogy sem az időjárás, sem pedig a technika nem volt túl kegyes a versenyzőhöz, hiszen január végén a Bridgestone teszten a legjobb ideje 1.53.1 volt.