Jégre mentünk

2003.03.03. 14:00

 
   
   

A meteorológiai tavasz első napja a motorosok számára igazi örömünnepet hozott. A városligeti műjégpálya szombat délelőtt a jégmotorosok paradicsomává vált. A kibójázott pályán átalakított robogókkal és szögesgumis gyerek-krossz gépekkel estek-keltek a vállalkozó szellemű versenyzők.

A műjégpálya bezárását követő jégszántás már hagyományokkal rendelkező versenyszám a városligetben. A korcsolyások után a két- és négykerekűeké a csúszkálás öröme. Így volt ez múlt szombaton is, ugyanis itt rendezte meg a Magyar BMW Autóklub éves Jégre megyünk rendezvényét, ami egyszerre az Országos Jégmotoros Verseny IV. fordulójának helyszínéül is szolgált.

A reggel kezdődő szabadedzések és az elődöntők után vérre menő küzdelemben dőlt el a kupa sorsa. A közönség nem szenvedett hiányt elcsúszásokban, becsúszásokban, átcsúszásokban, kicsúszásokban.

A három körös döntő utolsó előtti bójájánál Soltész Attila ravasz becsúszásával átvette a vezetést, és ezzel megszerezte az első helyet. Másodikként a német szupersport 600 bajnokságon is induló Magda Attila csúszott be, míg a harmadik a mindössze 10 éves miskolci ifjú, Sziklavári István lett.